Меню
Количка

Анемия

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Анемията е нерядко срещано състояние, характерно по-скоро за жените, отколкото за мъжете. Независимо от нейната степен и причина, билковата смес, която създадохме, успешно се справя с нея.


ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:


Билковата смес, чай за анемия въздейства:


ü  Общоукрепващо

ü  Профилактично

ü  Стимулиращо

Знаем, че ефикасността на всяка билкова смес се определя от нейния състав и точните дозировки на използваните билки. Струваше ни години усилия, но създадохме най-успешната комбинация. Кръвният здравец(Geranium sanguineum), който вложихме има силно изразени имуностимулиращи свойства, като оказва влияние и върху анемичните състояния. Той е известен и със способността си да въздейства успешно върху синдрома на раздразненото черво, проблеми с устната кухина, както и представлява наложена билка, известна с антираковите си възможности. Коренът от глухарче (Taraxacum officinale) също има профилактиращи раковите заболявания свойства, както и благоприятно въздействие върху имунната система. Богато на витамини С, А, В2, Е, РР и минерали, като желязо, калций и фосфорни соли, коренът от глухарче е силно оръжие срещу анемичните състояния. Стръковете върбинка (Verbena officinalis), древните гърци са смятали за божествени цветя и са ги приемали за свещена билка, благодарение, на която освен стимулиращи тялото въздействие, са се славели и с успокояващите си функции, и като средство за лечение на трудно зарастващи рани. Листата от коприва (Nettle Leaf) са отличен помощник при всякакви кръвотечения и повлияват перфектно анемията, благодарение на желязото, което съдържат. Освен това, екстрактът от коприва, пречиства кръвоносната система и повишава силата и енергията, която имаме. Листата от орех (Juglans regia L.), освен справянето със състоянието на  анемия, гарантират изчистването на тялото от вредни токсини и повлияват отлично кожата, косата и ноктите. Росопасът (Fumaria officinalis L.) е известен с много свои възможности – спазмолитични и болкоуспокояващи. Но всъщност, една от основните негови функции е стимулиране работата на черния дроб – основният кръвообразуващ орган в организма. Жълтият Кантарион (Hypericum perforatum) също работи в подкрепа дейността на черния дроб, като има и редица стимулиращи позитивно тялото ефекти. Червеният Кантарион (Centaurium umbellatum), известен и като Бабиче или Горчивка, доказано въздейства върху анемията и възбужда апетита.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Кръвен здравец, корен от Глухарче, стръкове Върбинка, листа от Коприва, листа от Орех, Росопас , Жълт Кантарион и Червен кантарион

Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

 

Причини за анемията

Анемията, като заболяване, може да се разглежда, както като самостоятелно такова, така и като симптом на друг здравословен проблем.

Възможни причини могат да са:

           ·          Нерационално и бедно на полезни вещества хранително меню

           ·          Генетична обусловеност

           ·          Следствие на друго заболяване

           ·          Скоро изкарано тежко заболяване

           ·          Обилни менструации

           ·          Кървене от вътрешни органи


Симптоми на анемията

Често пъти анемията може да преминава безсимптомно, но ако имате някое или няколко от следните оплаквания, може би е време да обърнете по-сериозно внимание.

           ·          Хронична умора

           ·          Бледа кожа и лигавици, тъмни петна по кожата

           ·          Липса на апетит

           ·          Нисък хемоглобин

           ·          Рязко сваляне на килограми

           ·          Задух

           ·          Сърцебиене

           ·          Често треперене на крайниците


Какво е важно да знаете за анемията?

Анемията, сама по себе си, може да бъде бързо преходно състояние, дължащо се примерно, на смяната на сезоните. А може да бъде и хронично заболяване, нуждаещо се от специално лечение. Именно затова е важно проблема да не бъде неглижиран, а напротив – да бъдат взети адекватни и навременни мерки.

Последствия при неглижиране на анемията

Необръщането на внимание при анемия, може да доведе до нейното хронифициране, както и увреждане на органи и системи в тялото.


Лечение на анемията

Понякога лечението може да се състои в прием на добавки, чайове и билкови смеси, както и специална диета, богато на желязо. В други случаи, обаче, може да се наложи по-задълбочено лечение с железни препарати, а понякога дори и кръвопреливане.


Практични съвети за справяне с анемията

           ·          Лечение с билки

Това е едно от най-често срещаните средства при проблеми, свързани с анемията. Редовният прием на билки, чайове и билкови смеси ще засили имунната система, стимулирайки производството на кръвни телца, повишавайки ефективно хемоглобина и нивата на желязо в организма.


           ·          Хранене при анемия

Всяка корекция на хранителния режим, която включва храни, богати на желязо и витамини, ще подобри състоянията на анемия. Черен дроб, риба, зеленчуци, като спанак, лапад, цвекло и  моркови, са доказани източници на добри за тялото вещества.

           ·          Хомеопатия при анемия

При желязодефицитна анемия, тежки менструации – Ferrum metallicum 9CH

Още при първи симптоми на анемия  Ferrum phosphoricum 30 CH

За повишаване на хемоглобина - Calcium phosphoricim (Шуслерова сол № 2), Ferum phosphoricum (Шуслерова сол № 3), Калиум  Фосфорикум (Шуслерова сол № 5)

           ·          Традиционна медицина

Традиционната медицина, вследствие на резултати от изследвания, може да подпомогне процеса по преодоляване на анемията с богат набор от витамини, добавки и железни препарати. В по-сериозните случаи се налага и кръвопреливане.

Анемията е състояние, което успешно може да бъде повлиявано с комбинация от редица подходи. Съчетаването на правилни хранителни навици с удачни билкови смеси, гарантирано ще доведе до ефект, правейки процеса освен бърз, но и приятен.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.