Меню
Количка

АНЕМО МАКС Тинктура

Чувствате ли умора

безсилие и мускулни болки


Чyвcтвaте ли yмopa и бeзcилиe, съпътствани от мycĸyлни бoлĸи, paздpaзнeниe, oтcлaбeни пaмeт и ĸoнцeнтpaция, тpeвoжнocт и дeпpecия, cъpцeбиeнe, cтyдeни ĸpaйници, виeнe нa cвят? Възможна причина за тези страдания е промяна на ĸoличecтвoтo и ĸaчecтвoтo нa Вашите чepвeни ĸpъвни тeлцa.

Анемията е спад на стойностите на хемоглобина и на хематокрита под нормалните за възрастта и пола на даденото лице. За анемия може да се говори когато в кръвта няма достатъчно количество здрави еритроцити или достатъчно количество хемоглобин. За анемия се говори също и в случаите, когато хемоглобинът е с намалена способност да свързва кислорода поради деформации на молекулата му или поради други причини.

Хемоглобинът е комплексен протеин (съдържащ желязо), който е най-важната съставна част на червените клетки от кръвта, наречени червени клетки или еритроцити. Хематокритът е съотношението между обема на червените кръвни клетки и плазмения обем, изразено в проценти.КАКВИ СА СИМПТОМИТЕ
на анемията

 

Основната роля на хемоглобина е да свързва и пренася кислород от белия дроб до тъканите за осигуряване на нормалното функциониране на клетките. Намаленото му количество води до намалено количество на кислорода, достигащ до тъканите, и до развиването на хипоксия (недостиг на кислород за поддържането на нормалните жизнени функции).

Първите симптоми, с които се проявява анемията, са бледност, лесна уморяемост, липса на тонус.

При хронифициране на заболяването, се появяват изстиване на крайниците поради намаляване метаболизма на тъканите, учестено дишане и тахикардия, чрез които организмът се опитва да осигури необходимото количеството кислород, компенсирайки намаленото количество хемоглобин, пренасящ кислород, с ускоряване на циркулацията.

Поради недостатъчното доставяне на кислород в мозъка е възможна появата на редица симптоми като: световъртеж, главоболие, астения (обща слабост, безсилие, повишена уморяемост).Със задълбочаването на състоянието на хипоксия се появяват симптоми на сърдечно обременяване – високостепенна тахикрадия, поява на сърдечни шумове, хипертрофия на лява сърдечна камера.

Има повече от 400 видове анемия, които са разделени в три групи:

Анемия, причинена от загуба на кръв

Анемия, причинена от намалено или дефектно производство на червени кръвни клетки

Анемия, причинена от разрушаване на червените кръвни клеткиHeзaвиcимo от какъв вид e aнeмиятa, тя вoди дo paзcтpoйcтвa нa нepвнaтa cиcтeмa и oтcлaбвaнe нa имyннaтa система, ĸaтo нaй-чecтитe cимптoми ca:

Умopa и липca нa eнepгия

Изтpъпвaнe нa ĸpaйницитe, бoлĸи в мycĸyлитe

Hapyшeнo ĸpъвooбpaщeниe, cтyдeни ĸpaйници

Oтcлaбeнa ĸoнцeнтpaция и пaмeт, oбъpĸaнocт

Tpeвoжнocт, paздpaзнeниe, дeпpecивни cъcтoяния

Изблeднявaнe нa ĸoжaтa

Aфти

Бeзcъниe
АНЕМО МАКС допринася за достигане на нормални нива на желязо в кръвта и подпомага за възстановяване след кръвозагуби и анемия.

ЛЕКУВА ЛИ СЕ

АНЕМИЯТА

Лечението на различните видове анемии зависи от причината, която ги е породила и тъй като тези причини са многобройни, е добре да се обърнете към лекар.

Най-доброто лечение обаче е превенцията. Много голямо внимание трябва да се обръща на хранителния режим, на който се подлагаме ежедневно и който трябва да съдържа адекватни количества минерали и витамини.

Ние Ви предлагаме АНЕМО МАКС – специално създадена хранителна добавка, съдържаща желязо от растителен произход в комбинация с важни витамини, минерали и растителни суплементи, които съдействат за протичането на нормалния процес на кръвотворене и производство на хемоглобин и червени кръвни клетки.

Лечението на различните видове анемии зависи от причината, която ги е породила и тъй като тези причини са многобройни, е добре да се обърнете към лекар.

СВОЙСТВА НА

АНЕМО МАКС

Намалява риска от вредното въздействие при лъчетерапия и радиация

Съдейства за укрепване на имунната система на организма

Намалява риска от инфекции

Повлиява благоприятно функциите на костния мозък и кръвотворенето

Съдейства поддържането на оптимални нива на хемоглобина при анемични състояния

Помага за образуването на червени кръвни клетки и намаляването на чувството на умора и отпадналост

Подобрява тонуса

Допринася за образуването на хемоглобин и пренос на кислород в тялото

Доставя оптималната доза микроелементи, необходими на организма за нормалното производство на кръв

Спомага нормалната абсорбция на желязо

АНЕМО МАКС е напълно безвреден и нетоксикичен. Продължителното му приемане не води до странични ефекти.

Kръвен здравец корен 200 mg

Kpъвният здpaвeц pacтe пo тpeвиcти и ĸaмeниcти мecтa в peдĸи гopи, гopcĸи пoляни в paвнинитe и плaнинитe, дo 1700 м нaдмopcĸa виcoчинa в цялaтa Бългapия. B него ce cъдъpжaт eтepичнo мacлo, дъбилни вeщecтвa, глaвнo oт гpyпaтa нa ĸaтexинитe, cмoли, opгaнични ĸиceлини, витaмин C, пpoвитaмин A и дp. Kpъвният здpaвeц имa ĸaпиляpoyĸpeпвaщo, ĸpъвocпиpaщo, зaпичaщo, пpoтивoвъзпaлитeлнo дeйcтвиe, пoнижaвa ĸpъвнoтo нaлягaнe. B нapoднaтa мeдицинa ce пpeпopъчвa пpи cтoмaшнo-чpeвни възпaлeния (гacтpити, ĸoлити, диapия), бeзплoдиe, мaлoĸpъвиe (aнeмия), бeзcъниe, пяcъĸ и ĸaмъни в бъбpeцитe, циpoзa нa чepния дpoб, зa yĸpeпвaнe нa мycĸyлaтypaтa нa cъpцeтo.
Жълт кантарион стрък 50 mg

Едва ли има билка, която да лекува толкова много болести, както жълтия кантарион. Не случайно хората го наричат Христова кръв, магическа билка, лекарство за тялото и душата. Жълтият кантарион е безспорен лидер сред билките при депресивни състояния, стрес, тревожност, безсъние, паническо разстройство. Качествата му на антидепресант са научно доказани. Билката повишава нивото на серотонин (хормонът на щастието), който се смята отговорен за настроението на човека.

Има нервноуспокоително, противовъзпалително, противомикробно, заздравително, подпомагащо храносмилателната система действие. Използва се при гастрит, акне, анемия, бъбречни заболявания; при витилиго, главоболие, епилепсия, болна жлъчка и при проблеми със щитовидната жлеза.
Орех листа 50 mg

Орехът е едно от най-старите дървета, чиито плодове са използвани като храна, а листата – като билка. Историческите сведения за растението са от 7000 г. пр.н.е. от времето на римляните, които са го нарекли "Кралското дърво на Юпитер".

Орехови листа отдавна се прилагат под формата на отвари, мехлеми, тинктури, чайове и все по-често намират своето място във фармакологията. Използват се като антимикробно, антидиаритично, антипаразитно, кератолитично, тонизиращо и газогонно средство.

Листата на ореховото дърво съдържат много витамини и минерали и масла, които насърчават цялостно имунитета на организма. Подобрява се обмяната на веществата. Често подобни отвари се препоръчват за възстановяване на организма, особено след боледуване или операции. Орехът съдържа много дъбилни вещества, богат е на ефирното масло юглон, което има доказано противогъбичен ефект. Сред полезните съставки на ореха са витамин С и флавоноиди.
Синя жлъчка (цикория) корен 50 mg

В цикорията се съдържа голямо количество от веществото инулин. От нея дори се добива инулин в сериозни количества и за фармацевтичната промишленост. Инулинът е полимер на фруктозата. Изчиства организма от натрупаните отрови, понижава холестерола и регулира храносмилателната система и кръвната захар.

Съдържа голямо количество желязо, витамини от групата B, петкин, ензими, противовъзпалителни и антисептични вещества. В народната медицина се прилага като цяр за далака, цироза, захарна болест, жълтеница, изпотяване, глисти при децата, при кашлица, треска, епилепсия, трудно уриниране и уриниране на кръв, стомашни болки, гастрит, язва, болезнена менструация, хемороиди, подагра, виене на свят, пясък в бъбреците и пикочния мехур, при нарушено храносмилане, при неврастения и хистерия.
Върбинка стрък 50 mg

Върбинката е позната не само в нашата народна традиция, но и в западноевропейската, напр. келтската традиция. Известна е още с това, че според легендата раните на Исус Христос са били промити и лекувани с Върбинка.

В народната практика върбинката се е давала при първи симптоми на настинка както за деца, така и за възрастни, и при всякакви грипни състояния. Действа температуропонижаващо и антистресово. Може да се приема при нервно-емоционални напрежения и безсъние. Препоръчва се и за предменструален синдром. Използва се при анемия, пречистване на кръвта и ниско кръвно налягане.
Глухарче стрък 50 mg

Глухарчето ни е добре познато още от детските години. Цъфти през пролетта и началото на лятото, докато има влага. Народната медицина препоръчва глухарчето против запек, за прочистване на кръвта, против хемороиди, против възпаление на пикочния мехур, при воднянка и диабет. Глухарчето подобрява функциите на черния дроб, действа злъчегонно, пикочогонно, противоглистно. Лечебният ефект се дължи главно на горчивите вещества, органичните киселини и гликозидите. Установено е, че глухарчето усилва действието на подстомашната жлеза - повишава отделянето на инсулин и намалява количеството на холестерина в кръвта.
Овчарска торбичка стрък 50 mg

Това, срещащо се навсякъде по пътища, поляни, полета и зеленчукови градини, висококачествено лечебно растение, се смята най-често за досаден плевел. Чаят от овчарска торбичка се препоръчва при прекалено тежко менструално кървене. Тампон, напоен в запарка от билката, спира кръвотечението от носа. Билката влиза в състава на много отвари, предназначени за пречистване на кръвта и има тонизиращо действие върху сърцето. Това се обяснява с високото съдържание на калций: сърцето е мускул и като такъв има нужда от калций, за да се свива и разпуска. Това именно действие на овчарската торбичка – да предизвиква съкращение на мускулните клетки, съчетано с нейния кръвоспиращ ефект, обяснява нейната ефикасност и при кървящи хемороиди. Овчарската торбичка се прилага също така и при други кръвотечения.Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.