Меню
Количка

Камъни в бъбреците

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

ü

Нашата билкова смес, подпомагаща процеса за решаване на проблеми с камъни в бъбреците има специфично подбран състав, изцяло насочен към преодоляване на състоянието, както и постигане на трайно облекчение на симптомите и тяхното обостряне.


ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

ü  Противовъзпалително

ü  Контролиращо симптомите

ü  Профилактиращо

ü  Антимикробно

ü  Диуретично


Една билкова смес е напълно ефективна, когато нейната композиция е изградена от правилните видове и количества билки. По този начин се гарантира успешното преодоляване на проблемите, за които се приема.Нашата билкова смес за камъни в бъбреците има специфичен състав, който  със сигурност постига успешното ѝ въздействие. Мечото грозде (Arctostaphylos uva-ursi) е популярна билка, известна с добрите си ефекти върху елиминирането на камъни в бъбреците. Тази билка успокоява болката и действа като отличен диуретик. Ментата (Mentha) е прекрасна билка, с доказани антисептични, обезболяващи и спазмолитични характеристики. Тя действа освежаващо, има съдоразширяващи свойства и способността да лекува успешно формиралите се камъни и песъчинки в бъбреците. Корените от брош (Rubia tinctorum L), пък от своя страна, имат изключително силно противовъзпалително свойство, което подпомага освен преодоляване на болковия синдром при камъни в бъбреците, така и възникнали възпалителни ставни проблеми.  Корените от брош  въздействат положително върху цялата пикочно-полова система, което ги прави незаменима съставка в нашата билкова смес. Златната пръчица (Solidago virgaurea) е известна още като вълшебната билка при цистит. Тази билка има силно изразено диуретично действие,  с което не позволява бактериално навлизане на възпаление в бъбреците и възникването на инфекция. В случай на вече съществуващо бъбречно възпаление, Златната пръчица помага то да не се задълбочи. Гръмотрънът (Ononis spinose)  е билка, която също се отличава със силен диуретичен ефект, така търсен при наличието на камъни и песъчинки в бъбреците. Тази билка има противовъзпалително действие, като подпомага положителният резултат  при всякакви заболявания на отделителната система. Освен това, гръмотрънът намира приложения при заболявания, като подагра, ревматизъм и прояви на екземи по кожата. Пиреят (Agropyron repens), използван в нашата билкова смес е природен дар с тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Той намира широко приложение и при пролетна умора, за пречистване на организма от токсини, както и като помощ при обилна менструация и някои  кожни заболявания.


ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Мечо грозде, Мента, Бреза, Корени от брош, Златна пръчица, Гръмотрън, Пирей


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за камъни в бъбреците

Причините за формиране на камъни и песъчинки в бъбреците могат да са много. По своята същност, те представляват твърди отлагания, които се намират в бъбреците и бъбречните канали, причиняващи редица проблеми и моменти на остра болка. Основни фактори за тяхното образуване могат да са:

·         Наследственост

·         Обезводняване

·         Диети и затлъстяване

·         Заболявания и операции

·         Обилно изпотяване

·         Малък или прекомерен прием на течности

·         Обилно, нередовно и еднообразно хранене

·         Дълъг прием на различни медикаменти

Симптоми на камъни в бъбреците

Симптомите на камъни в бъбреците са различни и обикновено могат да варират спрямо състоянието на организма. Могат да се изразяват в:

·         Болка

·         Гадене и повръщане

·         Температура и втрисане

·         Усещане за болка ниско в корема

·         Кръв в урината

·         Други промени свързани с урината

·         Често, но непродуктивно уриниране

·         Уриниране, придружено от болка и/или парене

Какво е важно да знаем за камъните в бъбреците?

Важно е да знаем, че камъните в бъбреците могат да бъдат излекувани, особено ако заболяването е хванато навреме. Има различни видове камъни в бъбреците, като те имат и нееднакви  симптоми. Възникването и оплакването от проблем, обикновено  започва при тръгването на камък към уретера, тъй като самото му формиране обикновено не е съпроводено с изразена симптоматика. Препоръчително е, при съмнение за камъни в бъбреците  да посетите специалист, който ще назначи нужните изследвания и ще постави диагноза. Предписаното на тази база лечение е препоръчително да съчетаете с приемането на билкови смеси за постигането на оптимален ефект.

Последствия при неглижиране на камъни в бъбреците

Едно от основните последствия при неглижиране на проблема, свързан с камъни в бъбреците,  е именно изключително силната болка. Понякога, тя е толкова интензивна, че би могла да доведе дори  до хоспитализация. Освен това, хроничното неглижирането на ситуацията е възможно да предизвика редица усложнения, като запушване на пикочните пътища, редица инфекции и дори спиране на уринарно отделяне.

Лечение на камъни в бъбреците

Малките камъни и песъчинки могат да се изхвърлят с прием на повече вода, чай от билкови смеси и хранителни добавки, а възникналия болков дискомфорт да бъде облекчен с помощта на болкоуспокояващи. Лечението на по-големи по размер камъни трябва да бъде комбинирано с посочените методи, но и с посещение при специалист, който да съдейства за тяхното т.нар. разбиване.

Практични съвети за справяне

·         Лечение с билки
Лечението с билки и билкови смеси дава отлични резултати при нужда от изхвърляне на по-малки камъни от бъбреците, както и за профилактика. Нашата билкова смес за камъни в бъбреците е изключително подходяща в този случай.

·         Хранене при камъни в бъбреците

Всяка диета,  включваща цитруси, храни, богати на калций и вит. D е силно препоръчителна. При склонност за образуване на камъни и песъчинки в бъбреците е добре да ограничите до минимум приема на сол и захар, протеини от животински произход, кофеинови и газирани напитки.

·         Хомеопатия при камъни в бъбреците
При бъбречна недостатъчност и патологични състояния на простатната жлеза –
Lycopodium  clavatum 15CH

При цистит, простатни възпаления и уролитиаза – Benzoicum  acidum 5CH
При изразен болков синдром в урогениталната област –
Colocynthis 15CH

·         Традиционна медицина

При по-голям размер камъни в бъбреците се разчита на т.нар. разбиване, чиято цел е по-лесното им изхвърляне от организма. Традиционната медицина предвижда и широк набор от болкоуспокояващи и антибиотици за предотвратяване на силни болки и последващи усложнения.

Традиционната медицина, съчетана с движение, прием на много течности, билкови смеси, както и правилна за състоянието диета, гарантират бързото преодоляване на всички проблеми свързани с неразположенията, причинени от камъни и песъчинки в бъбреците.Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.