Меню
Количка

Бъбречни страдания

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

 БИЛКОВА СМЕС  "Бъбречни страдания" е уникална билкова смес, която е изключително ефективна при първите симптоми на болки в бъбреците или като помощно средство по време на лечението им. Чаят съдържа доказани от столетия билки, които успешно подобряват имунитета.

Нашата билкова комбинация, предназначена за състояния на бъбречни страдания има специфичен състав, изцяло насочен да успокои симптомите, като болка и често уриниране, както и да постигне цялостно отпускане на организма.

Основно действие:

ü  Успокояващо

ü  Профилактиращо

ü  Релаксиращо

ü  Отпускащо

ü  Контролиращо болката и симптомите

Оптималното въздействие на една билкова смес се определя от точното комбиниране на правилните билки в нея. Билковата ни смес за бъбречни страдания има точно такъв специален състав, подбран по начин, с който действа успокоително на организма и е доказано  средство за лечение на бъбречни страдания и контрол над техните симптоми. Мечото грозде (Arctostaphylos uva-ursi) в нашата смес от билки подпомага извеждането на задържани течности в тялото, както и оказва благотворно влияние при наличие на бактерии. Тази билка успешно укрепва тонуса на пикочните пътища, подпомагайки функциите на пикочния мехур и уретрата. Хвощът (Equisetum), освен подобряващ бъбречните дейности,  е известен още и като билка за разкрасяване, тъй като заздравява кожата и косата. Но, това не е всичко, хвощът успешно поддържа тъканите, което от своя страна има добър ефект върху пикочната система. Цветът от глог (Crataegus monogyna) има вълшебно въздействие при нервна възбуда, безсъние, сърдечни неврози и дори леки форми на хипертония. Тази билка понижава нивото на холестерол в кръвта и действа разширяващо на кръвоносните съдове, което от своя страна подобрява кръвоснабдяването на мозъка и сърцето. Белият имел (Viscum album) е много добър помощник при бъбречни възпаления, високо кръвно налягане и сърдечна невроза. В билкова смес се използва и за всякакви други проблеми с пикочната система, като простатит и бъбречни възпаления. Ленът (Linum)е известен с противовъзпалителните си действия, като освен това регулира хормонални дисбаланси в организма и подобрява значително храносмилането. Тази билка има също много добро подхранващо и тонизиращо действие, което не трябва да бъде подценявано. Дилянката (Valeriana officinalis) в нашата смес от билки, още известна като валериан, се използва при мигрена, световъртеж, безпокойствие, епилепсия и много други подобни състояния. Белият оман (Inula helenium), пък е лечебна билка, която има противовъзпалително, противогъбично и успокояващо действие. Често се използва и при различни телесни инфекции. Гръмотрънът (Ononis arvensis L) е лечебна билка, която се прилага предимно срещу различни възпаления в тялото. Нейният ефект е бърз и много приятен. Често се използва при бъбречни заболявания, отоци и кожни обриви. Листата от бреза (Betula pendula) имат много добри противовъзпалителни и антибактериални свойства, като укрепват имунитета, пречистват кръвоносната система и подпомагат значително широк спектър от заболявания на простатата. Коренът от ружа (Radix Althaeae Officinalis) в нашата билкова смес е с противовъзпалително действие, като освен това дава много добър ефект при упорита кашлица, заболявания на храносмилателната система и, разбира се,  при проблеми с бъбреците.Причини за бъбречни страдания

Бъбречните страдания се изразяват под формата на болка в бъбреците, която по итензитет може да стане нетърпима на моменти. Има редица възможни причини за възникването на оплакванията, като те включват камъни и/или песъчнки в бъбреците, пиелонефрит, хронична бъбречна недостатъчност, кисти на бъбреците, менструални болки, както и някои по-леки фактори, като силни стресови ситуации, например.

Симптоми на бъбречни страдания

Болката в бъбреците е много специфична, като основните симптоми са:

  • Остра болка на пристъпи
  • Разпространяваща се към корема и слабините болка
  • Тъпа и постоянна болка
  • Треска, температура
  • Повръщане
  • Болезнено уриниране
  • Промяна на цвета на урината, наличие на кръв

 

Какво е важно да знаете за бъбречните страдания

Важно е да знаете, че бъбречните страдания могат да бъдат симптом, както на сериозно заболяване, така и на леки състояния, като безобидни камъчета или менструални крампи. За да бъдете спокойни, че болките не говорят за опасно състояние на организма, трябва да следите за следните симптоми: наличие на диария и повръщане, задържане на урина, оток в краката, червена урина, висока температура, постоянно изразена болки повече от два дни.

Последствие при неглижиране на бъбречни страдания

Ако бъбречните страдания биват неглижирани дълго време, те могат да доведат до задържане на вода в тъканите, хипертония, анемия и до много други неприятни здравословни състояния, които да утежнят здравословният статус.  

Лечение на бъбречни страдания

Лечението на бъбречните страдания зависи предимно от причината, която ги поражда, но за нейното облекчаване се използват предимно аналгетици, спазмолитици и нестероидни лекарства. В някои случаи, като например при бактериална инфекция, се използват и антибиотици. Посещение при специалист, както и назначаването на нужните изследвания, ще даде отговор кой би бил най-подходящият подход за лечение.

Практични съвети за справяне с бъбречни страдания

·         Лечение с билки

Лечението с билки и билкови смеси е изключително ефективно, особено ако те са в правилната комбинация. Нашият чай за бъбречни страдания е повече от добър избор в този случай.

·         Хранене при бъбречни страдания

При бъбречни страдания трябва да намалите солените храни, да изключите алкохолните напитки и да наблегнете на течности, като вода и чай от билкова смес за бъбречни страдания.

·         Хомеопатия при бъбречни страдания
При спазми, както и при болки в бъбреците –
Nux vomica 5 CH
При камъни в бъбреците и остри бъбречни кризи –
Calcarea carbonica  30CH
При бъбречна недостатъчност –
Lycopodium 9 CH

·         Традиционна медицина

Традиционната медицина, правилно съчетана с релакс, билкови смеси и при нужда - медицинско лечение, със сигурност ще имат отличен ефект, както в повлияването на бъбречните проблеми, така и върху  цялостното състояние на организма.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмее, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.