Меню
Количка

Бебезан

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Билковата смес, композирана така, че да облекчи ефективно коликите на всяко дете, е перфектна за успокояване на коремчето и подобряване перисталтиката на вашето мъниче.

Въздействията на нашата билкова смес са в няколко насоки:

ü  Успокояваща коликите

ü  Стимулираща перисталтиката

ü  Профилактираща

 

За да бъде правилно комбинирана една билкова смес, в нея трябва да са използвани правилните билки в точните пропорции. В нашия Бебезан чай това е изпълнено на 100%.  Копърът (Anethum Graveolens L.) има вълшебни въздействия в много посоки – при настинки, проблеми с жлъчката, при атеросклероза и други. Но най-ценното му действие е успокояването на колики и болки. Намалява образуването на газове, като по този начин предотвратява подуването на корема. Друго интересно негово приложение е, че спомага за увеличаване на лактацията при кърмачките. За това спомага и Резенето (Foeniculum vulgare). Известно още като див копър или фенел, резенето освен че успокоява стомашните колики има и лек диуретичен ефект, подобрявайки перисталтиката на детето. Анасонът (Pimpinella anisum)  е също известна билка, подпомагаща храносмилането и евентуалните проблеми, свързани с него, като газообразуване, гадене и спазми. Лайката( Af. chamomilla L.) в билковата ни смес е в пропорция, която заедно с  другите билки подсилва спазмолитичното си действие, като по този начин редуцира епизодите на колики. Лайката е известна още и като мощен природен антисептик, действащ изключително противовъзпалително на всеки болестен процес. Ментата (Mentha piperita L.)пък, подпомага добрата работа на стомаха и червата, осигурявайки стомашен комфорт. Тя е известна и като помощник при настинки, проблеми свързани със съня и състояния на тревожност. Последната билка в нашата композиция на билкови смеси е Кориандър (Coriandrum sativum L.). Освен като екзотична подправка, тя  въздейства газогонно и стимулиращо храносмилателната система.


Съдържание:
  Копър, Анасон, Резене, Лайка, Мента и Кориандър


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.


Причини за бебешките колики

Всяко дете се ражда съвършено, но неговата физиология се нуждае от развитие дълго време след неговата поява. Адаптирането му към околния свят отнема време, а една от най-неразвитите негови системи е храносмилателната. Коликите възникват обикновено между 2 и 4 седмици след раждането на мъничето и могат да продължат няколко месеца.

Обикновено причините за колики са:


ü  Недоразвити чревна система

ü  Проблеми с перисталтиката

ü  Поглъщане на твърде много въздух при хранене

ü  Непоносимост към лактоза


Симптоми на бебешките колики

Бебешките колики трудно могат да бъдат сбъркани. Те възникват внезапно, като се обострят през следобедните и нощните  часове. Най-често срещаните симптоми са:

ü  Неутешим плач, продължаващ с часове

ü  Свиване на крачета

ü  Свиване на ръцете в юмруци

ü  Силно зачервяване на лицето

 

Какво е важно да знаем за бебешките колики

Бебешките колики са тревожно състояние за всеки родител. Важно е да се отбележи, че с развиването на храносмилателната система, те отшумяват до навършване на 4-5 месечна възраст на бебето. Въпреки това, ако вашата тревожност не ви дава мира – винаги се консултирайте с вашия педиатър.

Последствия от неглижиране на бебешките колики

Знаем, че всеки родител се грижи пълноценно за своето дете. Важно е да взимате мерки, всеки път при нужда, с които да облекчите коликите на вашето дете (като: прецизирани билкови смеси, топли компреси, бебешка гимнастика и др.). Неглижирането на детските колики може да доведе до проблеми с изхождането или задълбочаване на алергично състоянието, ако стомашния дискомфорт се дължи на непоносимост към лактоза, например.

Лечение на бебешки колики

Въпреки че бебешките колики са преходно състояние, което в крайна сметка отшумява  с развитието на детето, то има редица спомагащи процеса средства. Те включват билкови смеси, капки, сиропи, стимулиращи перисталтиката, топли компреси, които могат да се слагат на коремчето, правенето на бебешка гимнастика, боуен терапия. Ако обаче не забелязвате подобряване в състоянието на коликите, а напротив – дори задълбочаване, винаги се обръщайте към вашия педиатър за допълните съвети, а при нужда – и изследвания.

Практични съвети за справяне с бебешките колики

           ·          Лечение с билки

Винаги избирайте правилно композирани билкови смеси, като нашият чай Бебезан, например. Не правете самостоятелни експерименти, тъй като детското здраве е изключително крехко и недоразвито.

           ·          Хранене при колики

Новородените приемат кърма и/или адаптирано мляко. Проследете кога се обострят коликите и как се повлияват от храненето. Понякога зад тях може да е маскирана хранителна непоносимост и това да наложи смяна в начина на хранене, преминавайки към хипоалергенно мляко, например. Друг важен момент е свързан с дажбите мляко, което давате на вашето дете. Не прекалявайте с тях, дори мъничето да показва глад. Спазвайте нужните  препоръки, а ако количествата  са недостатъчни за вашето мъниче, може да изберете по-често хранене на по-къси времеви интервали.

           ·          Хомеопатия при колики

Хомеопатията при бебета е приложима, като дозите се разреждат в малко вода.

В състояния, когато детето спонтанно свива крачета към коремчето при колика –  Magnesia phosphorica 9 CH

При раздразнителност на бебето, съпроводена с неутешим плач     Colocynthis 9 CH 

Когато при колики детето извива гръб и крачета назад    Dioscorea villosa 9 CH

Профилактично, след хранене, за предотвратяване на колики     Asa foetida 5 CH

           ·          Традиционна медицина

Има редица средства, които традиционната медицина предлага за справяне с бебешките колики – сиропи, подобряващи изхождането, капки, облекчаващи спазмите на коремчето и червата. Всичко това може да бъде съчетано и с други методи на повлияване, като те задължително са съгласувани с педиатъра на мъничето.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмее, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.