Меню
Количка

Стимулиране обмяната на веществата

Стимулиране обмяната на веществата
Стимулиране обмяната на веществата
  • Наличност: В наличност
9.99 лв.

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Знаете ли кое е разковничето на доброто здраве? Правилният метаболизъм, осигурен от качествена обмяна на веществата в нашето тяло. При забавяне или нарушения в неговия ритъм, организма ни често започва да страда от различни неразположения.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

билкова смес, която действа в следните направления:

ü  Общоукрепващо

ü  Профилактиращо

ü  Стимулиращо

ü  Успокояващо

За положителен ефект от прием на билкови смеси имат значение не само подбраните билки, но и техните точни пропорции. Нещо върху, което ние работихме с години, за да можем да ви осигурим отлично действащия чай за стимулиране на обмяната на вещества. В него подбрахме билки, като Резене (Foeniculum vulgare), което стимулира апетита и профилактира успешно работата на стомаха и свързаните с него органи. Включихме и Липа (Tilia), която е известна с успокояващото си действие, съчетано с общоукрепващи организма функции, както и подобряване на протичащите обменни процеси.  Лайката (Matricaria), която добавихме, пък е наложена със своите незаменими антисептични свойства, както и с успокояващия си ефект. Подобрява работата на метаболитните връзки и оказва благотворно влияние, както върху проблеми с кръвното налягане, така и с успешно повлияване на различни кожни раздразнения. Ментата (Mentha) е съставка в билковата ни смес, която също има добър ефект, както върху нервната система, така и върху процесите на храносмилане и последваща обмяна веществата. С това обаче, полезните ѝ действия не се изчерпват. Тя има способността да оказва влияние върху възпалителни процеси в цялото тяло, както и ефективно да подобрява работата на червата. В билковата ни смес присъства и Бъз (Sambucus) – доказан имуностимулант, пречистващ кръвта и заедно с това, спомагащ за забързване на всички метаболитни процеси. Маточината (Melissa officinalis), която прецизирахме, е известна освен с общо релаксиращите си свойства, така и като билка, помагаща срещу всякакви възпалителни моменти. Богата на ценни витамини, като В, С и А, тя осигурява и нужните дневни дози на минерали като цинк, магнезий, калций и калии, жизненоважни за правилното функциониране на тялото.

ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Резене, Липа, Лайка, Мента, Бъз и Маточина.


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за нарушения в обмяната на веществата

Причините за нарушения в обмяната на веществата могат да бъдат много и разнородни. Едни от най-често срещаните са:

ü  Тревожност, стрес и депресия

ü  Хормонален дисбаланс

ü  Заболяване

ü  Застоял начин на живот

Всеки един от тези фактори или тяхна съвкупност могат да доведат до дисбаланс. Хубавото е, че природата винаги ни помага, създавайки лечебни билки за ефективни билкови смеси.

Симптоми за нарушена обмяна на веществата

Тук също трябва да отбележим, че симптоматиката може да е богато изразена. Същевременно с това, тя може да е явна или незабележима. Установявайки някой от симптомите е добре да проследите неговата първа проява и причина.

ü  Умора, неповлияваща се от нищо

ü  Рязко качване или сваляне на килограми

ü  Промяна в кожата, поява на кожни раздразнения

ü  Проблеми със съня, тревожност

ü  Косопад, продължаващ повече от 4-5 седмици

Какво е важно да знаете за наличието на дисбаланс в обмяната на веществата?

Всяко забавяне в метаболизма може да доведе до разнородни проблеми на всяко ниво. Най-често срещаните са психо-емоционалните нарушения, проблеми със стомаха, ендокринни дисбаланси. Добре е да се избягва неглижирането на съществуващите проблеми, като се потърси адекватно решение на въпроса, с цел превенция на възникване на по-тежки заболявания.

Последствия от нерешаване на проблемите, свързани с обмяната на веществата

Организмът ни е машина с фини настройки. Ако тяхната работа се наруши, риска от възникване на сериозни здравословни проблеми е налице. Забавяне в обмяната на веществата може да доведе до „затлачването” на тялото с токсини, които да окажат редица негативни въздействие върху различни органи и функции.

Лечение на проблеми, свързани със забавяне на обмяната на веществата

Всеки дисбаланс може да бъде лекуван, по един или друг начин. Най-добрите методи са промяна в начина на живот, нови хранителни навици, достатъчен прием на течности и правилни билкови смеси. Включването на нетрадиционни за някои хора практики, като Аюрведа, медитации, акупунктура и други, също могат да са в плюс при решаването на проблемите, свързани с дисбаланс в обменните процеси. Не на последно място е движението. Практикуването, на който и да е спорт е с доказани ползи не само при нарушения на обмяната на веществата, но и при решаването на почти всеки здравословен проблем.

Практични решения за справяне с проблемите, свързани с обмяната на веществата

           ·          Лечение с билки

Спрямо вкуса и предпочитанията, може да заложите на период с прием на една билка или да изберете подход, който включва по-дълго време консумиране на билкова смес, като нашия чай за стимулиране обмяната на веществата.

           ·          Хранене при нарушение в обмяната на веществата

Изключването на всички тежки и мазни храни, както и на простите въглехидрати, е в основата на всяка успешна промяна в храненето. Изключването на солта и захарта са следващата крачка, която със сигурност ще допринесе за забързването на метаболитните процеси в тялото. Включването на зеленолистни и червени плодове и зеленчуци, освен по-добра обмяна ще ви осигури и по-добри здраве и тонус.

           ·          Хомеопатия за стимулиране обмяната на веществата

При затлъстяване и забавен метаболизъм – Calcarea Carbonica 9CH

При анемия, депресия, натрупани мазнини в областта на бедрата и седалищните части – Natrum muriaticum 15CH

За намаляване на апетита, както и за хора, водещи застоял начин на животNux Vomica 9CH

Срещу преяждане, както и за хора, които често посягат към храната, когато са нервни   Antimonium crudum 9CH

           ·          Традиционна медицина

При проблеми с обмяната на веществата е важно да се обърнете и към традиционната медицина, която ще ви помогне с откриване на първоизточника на проблема. С широк набор от кръвни изследвания, хормонални маркери и други, ще откриете как може да си помогнете, съчетавайки конвенционалната медицина с още достъпни средства.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.