Меню
Количка

АРТРИТО МАКС ТИНКТУРА

КАКВА Е СТРУКТУРАТА на ставата


Ставата е вид свързване между костите, което осигурява движението им една спрямо друга. В една става могат да контактуват две или повече от две кости. Ставите позволяват движение в една, две или три равнини. Краищата на костите, които контактуват едни с други в ставата, се наричат ставна повърхност. Ставната повърхност е постлана от твърда и еластична, гладка и гелообразна структура, наречена ставен хрущял. Той е изграден от клетки и междуклетъчно вещество. Междуклетъчното вещество се състои от белтък-колаген и протеогликани, от които най-важен е хиалуроновата киселина.

Нормалният хрущял осигурява гладко приплъзване на ставните повърхности и пренасяне на тежестта на съответната част от тялото. Този слой на костта, който лежи непосредствено под ставния хрущял, се нарича субхондрална (подхрущялна кост). Той играе важна роля в механиката на ставата.


Отвън ставата е заобградена от плътна и здрава тъкан, която се нарича ставна капсула. Тя загражда ставната кухина. Ставната кухина обикновено представлява затворено пространство. От вътрешната си страна ставната кухина е постлана от нежен слой тъкан, наречена синовиална мембрана. Синовиалната мембрана произвежда малко количество течност, наречена синовиална течност, която намалява още повече триенето между хрущялните ставни повърхности и осигурява гладкото приплъзване на костите една спрямо друга. До ставния хрущял не достигат кръвоносни съдове. Той се "храни" от синовиалната течност, която го облива. Ставният хрущял не е чувствителен на болка, тъй като не притежава нервни окончания. Подхрущялната кост и особено ставната капсула са богато инервирани. Усещането за болка в ставата произхожда от тези структури.АРТРИТО МАКС е напълно безвреден и нетоксикичен. Продължителното му приемане не води до странични ефекти.

АРТРОЗАТА

какво представлява

Артрозата представлява болестно състояние на една или повече стави и възниква когато ставният хрущял е увреден или износен. След засягането на ставния хрущял настъпва вторично увреждане на подлежащата кост и възпаление на ставната обвивка (капсулата), съпроводено в повечето случаи от свиването й.

Това е най-честият артрит, засягащ милиони хора в световен мащаб. Преди 45 годишна възраст са засегнати повече мъже, докато след 55 годишна възраст преобладава женският пол. Всеки човек развива артрозни промени и такива могат да се наблюдават при рентгеново изследване при 50% от хората над 40 годишна възраст, като на практика над 65 годишна възраст няма човек без артрозни промени в някоя или някои от ставите. Оплаквания обаче има едва при 25% от засегнатите хора.

АРТРИТО МАКС съчетава в себе си доказани въздействия на билкови екстракти, повлияващи благоприятно ставите и ставния хрущял.

КАКВИ СА ПРЕДПОСТАВКИТЕ

за ранно развитие на АРТРОЗА

Травматично увреждане на ставните повърхности и костите – счупвания, изкълчвания, увреждания на опорния апарат на ставата, микротравми (получавани главно при чести, интензивни натоварвания на определени стави, което се среща много често при активно спортуващи) и др.

Вродени заболявания на опорно-двигателния апарат – например дисплазия на тазобедрените стави

Асептична некроза на кости - при това състояние поради редица причини се прекратява кръвоснабдяването на костта, при което тя "загива", смачква се и това нарушава механичните й свойства и функции.

Възпалителни процеси в ставата - тук спадат различните видове артрити, които могат да доведат до разрушаване на хрущяла.

Продължително обездвижване на дадена става

Отлагане на кристали в ставите – от пикочна киселина при подагра и на калциеви кристали при псевдоподагра

Метаболитни заболявания (заболявания на обмяната на веществата) - например синдром на Марфан, синдром на Елерс-Данлос, болест на Уилсън, хемохроматоза, болест на Пейджет, засягаща костите и т.н.

Чести изливи на кръв в ставата – това води до възпалителен процес в ставата, предизвикващ по-нататък артрозни изменения; такива изливи на кръв са налице при хемофилия и други нарушения в кръвосъсирването.

Ендокринни болести (заболявания на жлезите с вътрешна секреция, произвеждащи хормоните) - хиперпаратиреоидизмът, хипотиреоидизмът (болести на щитовидната жлеза, свързани с по-голяма и по-малка от нормалната функции на жлезата), заболяванията на хипофизата, която произвежда хормона на растежа и диабетът са състояния, предразполагащи към развитието на артроза.

Остеопорозата също е важен рисков фактор

АРТРИТО МАКС е научно доказана комбинация, работеща директно на клетъчно ниво за постигане на максимални резултати.

СИМПТОМИ НА АРТРОЗА

най-често срещаните

Бoлĸи в cтaвитe – чecтo дълбoĸa, cилнa бoлĸa, ĸoятo ce усилва при движение и ce oблeĸчaвa, ĸoгaтo cтaвитe пoчивaт. Πpи тeжĸи cлyчaи бoлĸaтa мoжe дa бъдe пocтoяннa

Cĸoвaнocт cyтpин или cлeд ceднaлo и лeгнaлo пoлoжeниe зa пoвeчe oт 15 минyти

Πoдyвaнe нa cтaвитe

Cтaви, ĸoитo ca тoпли при дoпиp

Oгpaничeн диaпaзoн нa движeниe

Mycĸyлнa cлaбocт, пpичинeнa oт пoддъpжaнe нa бoлeзнeнaтa cтaвa

Pъcт нa ĸocтни ĸoпчeтa oĸoлo cтaвитe – възли, в ĸoитo ce пoявявaт пoдyтини нa нaй-външнитe cтaви нa пpъcтитe

БЛАГОПРИЯТНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ

на коленните и тазобедрени стави

АРТРИТО МАКС оказва благоприятно въздействие на коленните и тазобедрени стави, междупрешленните стави на гръбначния стълб, ставите на крайниците:

Подобрява подвижността на ставите

Намалява сковаността при движение

Облекчава болката в коленните, тазобедрените и междупрешленните стави

Внася допълнително количество калций от растителен произход в организма и стимулира отлагането му в костната тъкан.


АРТРИТО МАКС съчетава в себе си доказани въздействия на билкови екстракти, повлияващи благоприятно ставите и ставния хрущял. Благодарение на Артроактал по-лесно се преодолява утринната скованост на крайниците, облекчава се умората от целодневното натоварване на ставите, забавя се стареенето и се запазва еластичността на хрущялната тъкан.

АРТРИТО МАКС е напълно безвреден и нетоксикичен. Продължителното му приемане не води до странични ефекти.

Гръмотрън корени 100 mg

Билката гръмотрън се среща по сухите песъчливи и тревисти места из цялата ни страна. Особено ценни са нейните корени. Народната медицина препоръчва корени от гръмотрън да се използват при заболявания, протичащи със застой на течности в организма, възпаление на бъбреците и пикочните пътища, камъни и пясък в бъбреците и пикочния мехур, камъни в жлъчката. Гръмотрън има силно противовъзпалитено действие, облекчава ставните болки.


Полски хвощ стръкове 100 mg

Уникалният полски хвощ има прочистващи, противовъзпалителни, тонизиращи, антисептични, стягащи, диуретични, антимикробни, антихелминтни и хемостатични свойства. Той има детоксикиращ ефект, включително за изчистването на организма от олово.

Полският хвощ усилва имунитета, намалява болката при възпаление, подобрява функционирането на кръвоносните съдове, премахва отоци.


Хвойна плодчета 50 mg

Хвойната е дърво или храст от семейство кипарисови. Съществува на земята от около 50 милиона години. Вечнозелена на външен вид, хвойната прилича на малък кипарис. Това растение е дълголетник. При благоприятни условия хвойната живее от 600 до 3000 години. Някъде по света има все още живи растения, поникнали от семена хиляди години преди новата ера

Хвойната е лидер по своите бактерицидни свойства. Маслото от това хвойна е аналгетик, освежава, пречиства, затопля и подсилва. Премахва подпухналостта, помага при дерматит и зъбобол. Тя е средство за борба с целулита, премахва възпалението на белите дробове и бронхите, подобрява сърдечната функция. Нормализира кръвообращението, кръвното налягане. Помага при колики, запек, както и различни други заболявания. Спектърът на терапевтични ефекти е огромен.


Зърнастец кори 50 mg

Това е дърво, първоначално разпространено предимно в Америка, чиято кора се използва като ефективно средство за борбата със запека. Всъщност, на испански името на тази билка означава “свещена кора”. Изсушената кора от зърнастец има очистителен и жлъчегонен ефект върху организма.

Външно се използва при подагра и ревматизъм, възпалителни процеси с неясен произход, кожни възпаления – акне, екземи, изгаряния, рани, циреи, за избелване на старчески петна.


Копър плодчета 50 mg

Копърът е широко използвана подправка у нас, но малко се знае за целебните му свойства. Идва от Южна Русия, Западна Африка и Средиземноморския регион, но се споменава още в Библията и в древните египетски папируси.

Копърът има високо съдържание на витамините С, В1, В2, Е, РР, Р, каротин (провитамин А) и минерални соли на калия, калция, фосфора и желязото и фолиевата киселина (витамин В9). В маслото от копър има карвон, d-лимонен, α-филандрен, карвеол, дихирдокарвон, α-терпинен, дихидрокарве-ол, дипалиол, α-пинен, дипентен, изоевгенол.

Копърът е с високо съдържание на калций, затова се препоръчва на жени след настъпване на менопаузата като профилактика на костната загуба и остеопорозата. В тези случаи се препоръчва да се хапва кисело мляко с голямо количество нарязан копър. Полезен е и за всички хора, които имат проблеми с костите, или се възстановяват от счупвания. Препоръчва се и при някои ставни болести като ревматоиден артрит.


Кестен плод 50 mg

Кестените имат ниско съдържание на мазнини, много витамин С, фосфор, калий и др. Кестенът съдържа два пъти повече нишесте от картофите, което го превръща в една от най-важните хранителни култури в Япония, Китай и Южна Европа.

В кестените се съдържа витамин С, колкото в лимоните. Той помага на организма срещу болести и подобрява съпротивителните сили на организма. Съдържащите се в плодовете калий и фосфор нормализират сърдечно-съдовата, костната и нервната система. В народната медицина кестените се препоръчват на хора, които страдат от анемия. Под формата на лапи, кестените намират приложение като облекчаващо средство за ревматични болки.

Бреза листа 50 mg

Знаете ли, че освен красиво и открояващо с бялата си кора дърво, брезата е и билка с незаменими лечебни свойства. Заради високото съдържание на витамин С се смята, че брезата подсилва имунната система и помага при лечение на анемия, вируси и настинки. Чаят от билката се използва и за сваляне на висока температура, тъй като води до обилно изпотяване. Препоръчва се при бъбречни заболявания, ревматизъм, артериосклероза, остри и хронични екземи, лишеи и други.


Бял равнец стрък 50 mg

Заради многобройните й качества наричат билката „избавление от всички беди”. Има кpъвocпиpaщoтo, бoлĸoycпoĸoитeлнo и пpoтивoвъзпaлитeлнo дeйcтвиe. Изпoлзвa ce пpи зaбoлявaния нa cтoмaшнo-чpeвния тpaĸт, гacтpит c нaмaлeнa ceĸpeция нa cтoмaшeн coĸ, cтoмaшнa язвa, ĸoлит, мeтeopизъм, зa възбyждaнe нa aпeтитa, xeмopoиди. Πpилaгa ce мнoгo чecтo ĸaтo ĸpъвocпиpaщo cpeдcтвo пpи ĸpъвoтeчeния oт мaтĸaтa, вeнцитe, нoca, cтoмaxa, paни и дp. Haмиpa пpилoжeниe и пpи лeчeниe нa нacтинĸи, тpecĸa, бъбpeчни зaбoлявaния, зaбoлявaния нa чepния дpoб, мeнcтpyaлни бoлĸи, бялo тeчeниe, xpoничeн бpoнxит, acтмa, cъpцeбиeнe, apтepиocĸлepoзa, глaвoбoлиe, виeнe нa cвят, нoщнo нaпиĸaвaнe пpи дeцa и дp.

Не на всеки е известно, че белият равнец действа директно и чудесно върху костния мозък и стимулира кръвообразуването там. Той да е и ефикасен при заболявания на костния мозък, при които всяко друго лекарство е безсилно, дори при разяждане на костите, за което се прилагат лечения с чай, бани и разтривания с тинктура от бял равнец.


Коприва стрък 50 mg

Koпpивaтa, ĸaтo ce зaпoчнe oт ĸopeнa и ce минe ĸъм cтъблoтo и лиcтaтa, тa чaĸ дo цвeтoвeтe, e мнoгo пoлeзнa. Oщe в дpeвнocттa тя e бил

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.