Меню
Количка

Нередовна менструация

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Болезнената месечна менструация може да бъде изключително дискомфортна и намаляваща качеството на пълноценния живот. Затова създадохме уникална билкова смес, която въздейства оптимално в няколко насоки:

ü  Облекчаващо

ü  Балансиращо

ü  Отпускащо

ü  Профилактиращо

Чаят за болезнена менструация е билкова смес с перфектно балансирани билки. Овчарската торбичка (Capsella), която вложихме е билка с високо съдържание на холини, хистамини, диосмини, витамин С, витамин К и калиеви соли. По този начин тя действа съдосвиващо, стимулира маточната мускулатура и намалява нежеланите кръвотечения. Хвощът (Equisetum arvense L.) също действа кръвоспиращо и действието му е специално насочено към маточни кръвотечения. Поддържа еластичността на кръвоносните съдове и има противовъзпалително действие. Водното пипериче (Polygonum hydropiper L.), което използваме в билковата смес, оказва изключително тонизиращо въздействие, повишава кръвното налягане и също благоприятства намаляването на месечния цикъл. Царевичната коса (Stigmata Maydis) е диуретик оказващ позитивно влияние на болезнената менструация, като осезаемо намалява неудобствата, свързани с нея. Стръковете Бял имел ( Viscum album L.) са универсална и всепризната билка, въздействаща благоприятно върху всички органи и системи в човешкото тяло. Дъбовите кори (Quercus robur L.) укрепват клетъчните стени, като намаляват интензитета на всеки кръвоизлив. Белият равнец (Achillea millefolium)  е женска билка, повлияваща всякакви женски състояния. В случая, тя има силно успокоително действие, намалявайки месечното кървене. Жълтият кантарион (Hypericum perforatum) в нашия билков чай успокоява и намалява всяко възпаление.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание: 

Нашият билков чай при болезнена менструация е перфектна смес от: Овчарска торбичка, Хвощ, Водно пипериче, Царевична коса, стрък Бял имел, кори Дъб , Бял равнец, Жълт кантарион.

Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за болезнена менструация

Причини за болезнена менструация са най-често силните маточни съкращения, които могат да бъдат с доста изразен итензитет. Това е възможно да се обуславя от:

ü  Заболяване

ü  Хормонален дисбаланс

ü  Фамилна обусловеност

Симптоми на болезнена менструация

Те няма как да бъдат сбъркани, като най-често срещаните са:

ü  Силно кръвотечение

ü  Слабост, виене на свят

ü  Болки в стомаха

ü  Силни маточни спазми

Какво е важно да знаем за болезнената менструация?

Тя може да влоши качеството на живот и да „маскира” състояние, нуждаещо се от по-задълбочено внимание. Важно е, ако този период често присъства в живота ви да си обърнете внимание, като направите поне един профилактичен преглед при специалист.

Последствия от неглижирането на проблемите, свързани с болезнената менструация

Влошаването на добрия живот е само едно от последствията. Но по-тежки диагнози скрити зад болезнената менструация, като полипи, миоми, ендометриоза и други, са с доста по-сериозни последици.

Лечение на болезнената менструация

Лечението може да бъде комплексно, съчетавайки няколко подхода – консервативен, прием на чайове, билки и билкови смеси, иглотерапия, акупунктура, медитативни техники, хомеопатия и шуслерови соли.

Практични решения за справяне с болезнената менструация

ü  Лечение с билки

Билките имат многовековно наложена традиция да се справят с множество проблеми, включително и болезнена менструация. Приемани правилно и дълго, те със сигурност ще заличат неприятните симптоми на месечното неразположение.

ü  Хранене при болезнена менструация

Изключването на рафинираната захар от менюто, простите въглехидрати и газирани напитки са едни от препоръчителните условия за правилно хранене при наличие на болезнена менструация. Включването на храни, богати на Омега-3, антиоксиданти и минерали са само плюс в преодоляването на състоянието.

ü  Хомеопатия при болезнена менструация

При засилваща се болка при обилно кръвотечение – Actaea Racemosa 30 CH

При силна болка, предизвикваща гадене, избиване на студена пот – Veratrum Album 15 CH

При непосилни коремни спазми – Colocynthis  30 CH

При пулсираща болка – Belladonna 15 CH

ü  Традиционна медицина

Консервативната медицина разполага с широк набор от средства за овладяването на болезнената менструация, като нищожна част от тях са обезболяващите. За да бъде обаче правилно едно медикаментозно лечението е от изключителна важност да бъде открита и потвърдена първопричината.

Болезнената менструация може да бъде от досаден спътник на всяка жена, до състояние на невъзможност за пълноценен живот. Затова е важно да бъдат взети комплексни мерки – съчетание на прием на билкови смеси, практики и медицинско наблюдение, за да може да се гарантира нормален живот.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.