Меню
Количка

Ишиас, дископатия

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Почти няма човек, който да не се е сблъсквал с проблеми, касаещи оплаквания от ишиас и/или дископатия. Билковата смес, която сме създали, успешно помага при тези и подобните им заболявания.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

Билковата смес оказва влияние в няколко посоки:

ü  Контролира симптомите

ü  Успокоява

ü  Лекува

ü  Профилактира

Лечебността на една билкова смес се определя от комбинацията и дозировката на билките в нея. Нашата билкова смес е перфектния резултат от дългогодишно проучване. Мечото грозде (Uvae ursi folium) е билка, която се препоръчва при различните възпалителни заболявания. Тя е подходяща при уретрит, цистит и разбира се – при проблеми от сорта на дископатия, дискова херния, ишиас. Овчарската торбичка(Bursae pastoris) е билка, повлияваща редица болкови синдроми, както и възпалителни състояния. Комунигата (Melilotus officinalis) намира своето приложение, като благоприятства състоянието на прешлените и ставите. Тя се слави и със седативно въздействие, повлиявайки добре моментите,  свързани с главоболие, безсъние, често и неврози. Белият равнец (Achillea millefolium) е вълшебната билка, която неутрализира проблемите, свързани с ишиас. Репеят(Arctium lappa) в билковата ни смес облекчава оплакванията при дископатия, като това е само част от полезните му въздействия. Той има позитивно влияние и върху гастритни оплаквания, виене на свят и други. Гръмотрънът(Radix Ononidis) е с вълшебен ефект върху ставите и костите. Освен тях отлично повлиява проблеми, свързани с ревматизъм и чести отоци. Дилянката(Valeriana officinalis) в нашата билкова смес, позната още и като Валериана, спомага за положителното въздействие върху централната нервна система, отпускането и регенерацията на мускулите и нервните окончания.

ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Мечо грозде, Овчарска торбичка, Комунига, Бял равнец,Рeпeй, Гръмотрън и Дилянка


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.


Причини за ишиас и дископатия


Основните причини за ишиас и дископатия включват предимно притискане и дразнене на нервните окончания в гръбначния стълб, което води до възпаление и болка. Друг причинител на подобни проблеми може да бъде травмиране от директен или индиректен фактор. Най-честата причина обаче е наличието на дискова херния. Ето и още няколко по-редки, но възможни за провокиране на болков синдром, състояния:


·         Травма на гърба

·         Дегенеративни проблеми

·         Подагра

·         Стеноза

·         Инфекциозни заболявания


Симптоми на ишиас и дископатия


Има редица основни симптоми, които говорят за ишиас и/или дископатия. Те могат да са:


·         Болка с различна сила и интензивност, започваща от кръста и разпространяваща се към седалището.

·         Болка, разпространяваща се по дължината на крака

·         Едностранна болка, варираща от преминаващ бързо  лек дискомфорт  до непоносима такава

·         Мравучкане, изтръпване на засегнатата зона

·         Скованост

·         Загуба на сетивност в съответния участък

·         Общо неразположение

·         Намалена двигателна функция


Какво е важно да знаем за ишиаса и дископатията?


Важно е да знаете, че за тези заболявания има много рискови фактори, които всеки от нас може да предотврати, ако пожелае. Те включват излишни килограми, заседнал начин на живот и обездвижване, често носене на високи токчета при жените, постоянно охлаждане на поясната област и професионални фактори, като вдигане на тежко и резки движения.


Последствия при неглижиране на ишиас


В никакъв случай заболявания като ишиас и дископатия не трябва да бъдат пренебрегвани. Те могат да доведат до редица усложнения, до залежаване и силни болки, а в някои случаи – до обездвижване на засегнатия крайник. Затова е добре да се вземат мерки навреме, тъй като проблемът е лечим.


Лечение на ишиас и дископатия


Конвенционалното лечение, според оплакванията и обективното състояние, може да включва терапия с кортикостероиди, нестероидни противовъзпалителни лекарства, витамини и минерали.

При неповлияване и/или задълбочаване на симптоматиката се препоръчва оперативна намеса.

Често пъти оплакванията се повлияват добре от физиотерапия, както и от прилагането на специални упражнения.


Практични съвети за справяне с ишиас и дископатия


·         Лечение с билки

Тъй като природата е създала всичко, от което се нуждаем, нашата билкова смес гарантирано ще повлияе позитивно на вашите оплаквания


·         Хранене при ишиас и дископатия
Храна, богата на ценни протеини, витамини (особено от група В) и минерали, като магнезий, например, ще ви помогне да преодолеете и намалите епизодите на болка и обездвижване


·         Хомеопатия при ишиас


В периоди на остра неврологична болка -  Hypericum perforatum 9ch

При мускулни и ставни болки – Arnica Montana 9CH

При болково усещане в седалищния нерв, ишиас – Ammonium muriaticum 9CH

При различни невралгии – Colocynthis15CH


·         Традиционна медицина

Традиционната медицина, съчетана комплексно с билкови смеси и чайове, упражнения и  физиотерапия, ще даде максимално добър ефект, гарантиращ ви живот без болка и затруднени движения.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмее, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.