Меню
Количка

Черен дроб

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Черният дроб е нашата основна филтрираща система. Когато този така важен орган страда, боледува и цялото ни тяло. Затова ние създадохме перфектната билкова смес, който има няколко функции:

ü  Заздравява

ü  Прочиства

ü  Профилактира

Отличните способности на една билкова смес се определят от билките в нея и тяхната дозировка. С внимание подбрахме всяка билка в нашия чай и я дозирахме оптимално. Змийското мляко(Chelidonium majus L.) в нея, известно още като Жълтениче, има способността да действа болкоуспокояващо и спазмолитично, като повлиява отлично черния дроб, жлъчката и храносмилането. Стръковете от Цикория (Cichoriimi intybus L.)в билковата ни комбинация, детоксикират и пречистват кръвта, като освобождават черния дроб от натрупани токсини. Стръковете от глухарче (Taraxacum officinale), пък, богати на витамини С, А, В2, Е, РР, желязо, калций и фосфорни соли са известни имуностимуланти, като заедно с това подобряват и апетита. Белият равнец (Achillea millefolium) в чая ни от своя страна, има мощен противовъзпалителен ефект. Белият трън (Silybum marianum L.) в билковата смес е билката на всички чернодробни болести, благодарение на огромното количество силимарин, който носи в себе си. Овладява дори тежки хронични състояние, като същевременно с това защитава, намалява уврежданията и възпаленията. В билковата смес вложихме и Жълт смил(Flores Helichrysi), по-известен като Безсмъртниче, тъй като лекува изключително много заболявания, включително и тези свързани с чернодробната система. Ментата (Mentha) в билковия чай успокоява, намалява киселинността в организма и подобрява храносмилането. Листата от Градински чай (Salvia) действат противовъзпалително, забързвайки всички оздравителни процеси и повишават имунитета. Корите от Зърнастец (Rhamnus) в билковата смес на чай за болен черен дроб имат очистващо и детоксикиращо свойство. Хвойната в билковото ни съчетание(Juniperus)въздейства перфектно на хронични чернодробни състояния, като има болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание: 

Нашата билкова смес за чай за болен черен дроб включва: Змийско мляко, Цикория стрък, стръкове Глухарче, Бял равнец, Бял трън, Жълт смил, Мента, листа от Градински чай, кори от Зърнастец и Хвойна.


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за чернодробните заболявания

Причините за заболявания като хепатит, чернодробна недостатъчност, автоимунни болести, цироза и други, са много. Но най-често срещаните и общи са:

ü  Затлъстяване

ü  Прекаляване с алкохол и токсични вещества (наркотици, лекарства и други)

ü  Други заболявания

Разбира се, всичко това може да бъде избегнато при редовна профилактика, детоксикация и прием на билкови смеси.

Симптоми при проблеми с черния дроб

Приемането на билкови смеси, с цел превенция е добро решение за предотвратяване на неразположения с черния дроб. Част от симптомите за проблеми с този така важен орган в човешкото тяло са:

ü  Промяна в цвета на кожата – жълтееща

ü  Болка в стомаха или по-нагоре

ü  Повръщане

ü  Отслабване

Какво е важно да знаете за проблемите, свързани с черния дроб

От изключителна важност е да подходите с внимание при установени чернодробни проблеми. Прием на чайове, диета, включване на добавки и билкови смеси са част от стъпките, с които ще си  гарантирате отлично здраве.

Влошеното състояние на черния дроб е неприятно състояние, което е напълно поправимо с навременно взети мерки.

Последствия при неглижирането на проблеми с черния дроб

Неглижирането на състоянието може да доведе до по-сериозни оплаквания, засягащи и други органи и системи в тялото. Затова е добре винаги да се включват средства, като билкови чайове, течности и добавки, гарантиращи перфектна работа на чернодробните ензими.

Лечение

Лечението на чернодробни проблеми може да е профилактично (с билкови смеси и добавки), медикаментозно или животоспасяващо. Всичко зависи от профила на болестта и нейния етап на развитие.

Практични решения за справяне

ü  Лечение с билкови смеси на болен черен дроб

Независимо дали билковите смеси са включени като профилактика, или чайовете допълват друго основно лечение, тяхната помощ е несравнима. Правилната комбинация на билки гарантира бързо и ефективно възстановяване.

ü  Хранене

Избягването на мазни, тежки и люти храни е първата стъпка в диетата, с която е препоръчително да се започне. Включването на билки, плодове и зеленчуци, богати на витамини и антиоксиданти, подобряващи имунитета е следващата крачка.

ü  Хомеопатия

При болки, атрофиране на органа, запушване – Carduus marianus 5CH

Подуване, възпаление на жлъчката – Lycopodium Clavatum 5 CH

При рефлукс, гадене, повръщане и диария – Iris Versicolor 9 CH

Остър хепатит – Chelidonium Majus 5 CH

ü  Традиционна медицина

Освен прием на билкови смеси, конвенционалното лечение може да включва редица антивирусни препарати, антибиотици, стероиди и други.

 

Комбинирането на няколко подхода – билкови смеси, хомеопатия, диета и добавки ще има видим ефект при болен черен дроб. Чайовете са онова природно средство, което със силата на билките ни гарантира най-доброто здраве.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.