Меню
Количка

АЛЕРГО МАКС тинктура

АЛЕРГО МАКС тинктура 100 мл.

Стриктно подбрана комбинация от нетермично извлечени фито-нутриенти, известни със своите антихистаминови и имуно-модулативни свойства.
АЛЕРГО МАКС“ е формула от ново поколение, разработена изцяло на билкова основа, въздействаща директно върху първопричините за възникване на алергична реакция, имайки за цел да премахне или съществено да намали процесите, предизвикващи имунния отговор към неспецифични дразнители. Вложените съставки са известни със свойството си да предизвикват прогресивна десенсибилизация към повечето специфични и неспецифични алергени, с което се цели повишаване толерантността на организма към съответния алерген.

Оптимална подкрепа при:
- Намаляне на симптомите на алергия чрез предотвратяване на ефектите на веществото, наречено хистамин, което се произвежда в организма.
- Лечение на уртикария (копривна треска), за облекчаване на симптоми като сърбеж, зачервяване и за намаляване на броя и големината на уртиките.
- Потискане "ранната" фаза на алергичната реакция и намаляване миграцията (придвижването) на клетките, участващи във възпалителната реакция и отделянето на определени вещества (медиатори), свързани със "забавената" алергична реакция.
- Превенция на симптоматика както на сезонен, така и на целогодишен алергичен ринит, като запушване на носа, кихане, ринорея (отделяне на секрет от носа), сърбеж на носа и очите.
- Преодоляване на алергичната реакция, в следствие неспецифичен имунен отговор при контакт с определени храни и напитки.
- Профилактика - за избягване на алергичните пристъпи и кризи.

Различните видове алергии протичат със симптоми от страна на различните органи и системи, като клиничните прояви са често с определена локализация - кожа, лигавици, очи, нос, бели дробове, храносмилателен тракт и др.
Трябва да се знае, обаче, че въпреки локалната проява на алергично заболяване, това е системна патология и подхода при лечение също трябва да бъде системен.
Комбинацията от съставките, вложени във формулата „АЛЕРГО МАКС", подсигуряват системен, широкоспектърен подход на въздействие, с което се постига терапевтично действие.

Действие на активните съставки:
Мента
Тя помага за успокояване на кожата при възникнали проблеми на раздразнение, облекчава болката при ухапване от насекоми, уртикарии и обриви. Редовната употреба на мента е много полезна за пациенти с астма, тъй като това е един добър релаксант.

Глог
Успокоява нервната система и се прилага при безсъние. Изключително добре повлиява алергични кризи, които при нервно безпокойство и понижен имунитет, се обострят.

Валериана
Тя е съставка на много лекарствени средства за успокояване на централната нервна система, при невроза на сърдечно съдовата система, невротично главоболие, базедова болест и някои проблеми на стомашно-чревния тракт.
Билката валериана е известна и със свойствата си да успокоява и отбъбва лигавиците, които при алергични реакции отичат и дишането става по-трудно. Влияе успокояващо при кожни раздразнения, сърбежи, невродермити, фотодерматити, ухапване от насекоми.

Салвия
Листчетата отнемат нервното напрежение, успокояват депресията и главоболието. Салвията (градински чай) е известна от хилядолетия с терапевтичното си действие при заболявания като: алергичен ринит, риносинуит, риноконюктивит, алергични реакции в устната кухина, хранителни алергии и такива, предизвикани от ухапване от насекоми.

Маточина
Има анестетично, антибактериално, антивирусно, антиоксидантно, антиспазмолитично, болко и нервоуспокояващо, потогонно действие, понижава високата температура. Отбъбва отеклата лигавица и премахва неприятните симптоми на парене и дискомфорт при алергични състояния.

Коприва
Известна с изключителното си антихистаминово действие, копривата е най-силният природен лечител на алергии. Освен, че влияе мощно върху овладяването на симптомите на различните проявления на алергични състояния, при по-продължителен прием, копривата има силата да лекува множество алергии: към насекоми, лекарствени, хранителни и кожни алергии, уртикария, екзема и атопичен дерматит, контактен дерматит, респираторни алергии, алергичен ринит, астма, анафилаксия.

Състав: Стандартизиран водно - етанолов екстракт от шест билки: маточина (Melissa Officinalis), салвия (Salvia Officinalis), коприва (Urtica Dioica), глог (Crataegus Monogyna), мента (Mentha), валериана (Valeriana Officinalis); етанол 62-68 об.%.

Препоръчителен прием: по 60 капки (3 мл.) се разреждат в 50 мл. течност и се приема 2-3 пъти на ден. Препоръчителната дневна доза е 180 капки (9 мл).

Формула за прием: тегло в кг х 2 = бр. капки дневна доза.
Например при човек 60 кг. х 2 = 120 капки дневна доза (разделя се по 2 пъти на ден)

Опаковка: 100 мл.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.