Меню
Количка

ЧАЙ Алергия

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

БИЛКОВА СМЕС "ЧАЙ Алергия" е уникална билкова смес, която е изключително ефективна при първите симптоми на АЛЕРГИЯ или като помощно средство по време на лечението им. Чаят съдържа доказани от столетия билки, които успешно подобряват имунитета.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

  • подпомага имунната система;
  • спомага за преодоляването на пролетни алергии;
  • допринася за намаляване на кихането и сълзенето на очите ;
  • подходящо помощно средство при сенна хрема.

Натуралната БИЛКОВА СМЕС "ЧАЙ Алергия"  е особено подходящ за прием по време на пролетните алергии или при първите симптоми на хрема, когато организмът е най-уязвим. Чаят съдържа доказани съставки от природата, притежаващи общоукрепващо и имуностимулиращо действие, които значително подпомагат организма в борбата му с алергиите.

Листата от Коприва (Nettle Leaf), които включихме имат силен противовъзпалителен ефект, с който успокояват и предотвратяват всяка алергична реакция. С това те не само помагат за решаването на проблема, но и оказват позитивно влияние за общата детоксикация на организма, като пречистват кръвта. Камшикът (Agrimonia eupatoria), който сме вложили в нашата билкова смес, е също известен със своите пречистващи свойства, като подобрява и всички обменни процеси в тялото. Има изразени тонус действия, благодарение на антиоксидантното си съдържание. Невенът (Calendula) е известен с успокояващите си свойства, както и като природно средство, овладяващо всякакви кожни раздразнения. Белият равнец (Achillea millefolium)  в нашия чай за алергии също има противовъзпалителен характер, като повлиява добре и предотвратява отоци от всякакъв вид. Вложеният Хвощ (Equisetum arvense L.) също има спиращ възпаленията в организма ефект, като действа добре и на редица други органи в тялото.


БИЛКОВА СМЕС "ЧАЙ Алергия" въздейства изключително благоприятно и върху различните форми на алергия . Наличието на билки като цветове от невен, цветове от бял равнец, стръкове от полски хвощ, подпомага облекчаването на дишането и имат подчертано отхрачващо действие, което облекчава кихането. Консумацията на БИЛКОВА СМЕС "ЧАЙ Алергия" подпомага със своето очистващо действие , което го прави чудесно допълнение при лечението на алергии.


ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  листа от коприва, стръкове камшик, цветове от невен, цветове от бял равнец, стръкове от полски хвощ


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за възникване на алергични състояния

Някои алергии могат да възникнат внезапно (като към храна, медикаменти или от ужилване, например) или да бъдат с хроничен характер (като сезонните алергии или астматичните пристъпи). Едни от възможните причини за възникване на алергия са:

           ·          Фактори от околната среда ( вредни компоненти, запрашаване и други)

           ·          Стрес, нервност и тревожност

           ·          Реакция на имунната система

           ·          Заболяване

Симптоми на алергия

Алергичната симптоматика е възможно да бъде силно изразена или не. Най-чести симптоми са:

           ·          Обрив, който може да бъде сърбящ или не

           ·          Кашлица

           ·          Сълзене на очите

           ·          Сърбеж

           ·          Отоци и подуване

           ·          Задух

Какво е важно да знаете за алергиите

Не неглижирайте алергичните прояви. Те могат да са с невинен харакатер, но могат и да влошат качеството на живот, който водите, както и да доведат до застрашаващо живота състояние, като  синдром на Квинке, например.

Лечение на алергии

При установен техен характер, лечението на алергиите може да бъде симптоматично или друго. При всички положения, включването на още методи за справяне с проблема е повече от удачно. Тук на помощ могат да дойдат правилните билкови смеси, промяна в хранителните навици, хомеопатия и/или акупунктура.

Практични решения за справяне с алергиите

           ·          Лечение с билки

Включването на еднокомпонентна билкова отвара или билкови смеси, съдържащи няколко билки може да бъде само в помощ на организма в справянето с алергичните реакции.

           ·          Хранене при алергии

Понякога алергиите са с ясен произход, друг път – не. Преминаването известно време на диета, която изключва глутена, морските дарове и риби, както и възбуждащи нервната система вещества, като какао и кофеин, със сигурност ще имат добър ефект.

           ·          Хомеопатия при алергии

При всякакви случаи на алергия – Poumon histamine 30 CH 

При алергия, свързана с кихане и хрема   Allium cepa 9 CH

При алергия, свързана с усещане за дразнене в очите  Apis mellifica 30 CH

При алергия от полени  Pollens 15 CH

           ·          Традиционна медицина

Често пъти конвенционалната медицина прибягва до употребата на антихистимини, а при по тежки реакции – и кортикостероиди. Добре е източника на алергия да бъде уточнен, с помощта на различни диагностични тестове, за да може да се следва и най-добрата линия на лечение.

Като всеки здравословен проблем, алергичните реакции са притеснителни и възможна причина за влошен стандарт на живот. Подходете комплексно, включвайки промени в храненето, тестове, билкови смеси и чайове и се радвайте на отлично здраве.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмее, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.