Меню
Количка

Жлъчегонен

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!


Билковата смес, предназначена за помощ при възпаление на жлъчните пътища и жлъчния мехур, както и за стимулиране секрецията на жлъчката и стомашния сок, има състав, изцяло фокусиран върху борба с въпросните проблеми, облекчаване на техните  симптомите, както епизодите им на обостряне.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

Билковата смес има няколко основни действия:

ü  Профилактиращо

ü  Антимикробно

ü  Контролиращо симптомите

ü  Стимулиращо


Перфектно подбраният чай, откъм вид и дози билки, гарантира ефикасността на билковата смес. Нашият Жлъчегонен чай има точно тази композиция. Една от съставките е Змийското мляко (Chelidonii majuris). Билка, изключително подходяща, както при наличието на хемороиди и нередовна менструация, така и проблеми на жлъчката. Освен това, Змийското мляко намира приложение и при различни кожни заболявания. Върбинката (Verbena officinalis) е популярна билка, която се използва при психична и умствена умора. Често хората използват тази билка и при проблеми с пикочния мехур, ревматизъм, главоболие и заболявания на жлъчката. Върбинката често се прилага външно и за кръвоспиране. Белят равнец(Achillea millefolium) намира приложение при кръвоизливи от маточен произход, при язва на стомаха, при колит, виене на свят и проблеми с жлъчката. Освен това, много хора използват тази билка при сърцебиене и женски проблеми като бяло течение. Камшикът (Agrimonia Eupatoria)пък, е природен дар, който се използва при доказани проблеми с жлъчката и черния дроб. Много хора приемат Камшик също, когато страдат от кашлица, нощно напикаване и акне, поради неговото широкоспектърно действие. Жълтият смил(Flores Helichrysi), известен още като Безсмъртниче, се употребява предимно при възпаление на жлъчката, бъбреците и отделителната система. Някои специалисти го препоръчват при ниско кръвно налягане, но основното му приложение е при камъни в жлъчката. Ментата(Menthae) се употребява при колики в стомашно-чревният  тракт, както и при заболявания на жлъчката. Препоръчва се и при виене на свят, както и ускорено сърцебиене. Градинският чай(Salvia officinalis) се използва при възпаления на дихателните органи, както и при възпаления на жлъчката и бъбреците. Зърнастецът (Frangula alpus) от своя страна е препоръчван при чернодробни заболявания, хемороиди и жълтеница.

ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИСъдържание:  Змийско мляко, Върбинка, Бял равнец, Камшик, Жълт смил, Мента, Градински чай, Зърнастец.


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.


Причини за проблеми с жлъчката

Жлъчката е изключително чувствителна по отношение на вредни навици и уседнал начин на живот. При редовен прием на мазни храни, при тютюнопушене и прием на алкохол, този така важен орган може да се възпали и това да доведе до образуване на камъни в жлъчния мехур. Това, от своя страна, може да предизвика сериозно възпаление(панкреатит) и силни болки.


Симптоми на проблеми с жлъчката

Жлъчните неразположения са често срещани, а понякога могат дори да бъдат незабелязани, поради липса на симптоми. Много хора откриват този проблем след профилактичен преглед при специалист. Основните симптоми, говорещи за проблеми с жлъчката са:

·         Болка в горната част на корема

·         Болки след прием на мазни храни

·         Гадене

·         Повръщане

·         Световъртеж

·         Вдигане на температура

·         Подуване на корема

·         Оригване и газове


Какво е важно да знаете за проблемите с жлъчката

Важно е да знаете, че при проблеми с жлъчката, посещението на лекар е много важно. Колкото по-рано бъде открито състоянието и бъдат предприети мерки, толкова по-голям шанс за бързо възстановяване има, а усложненията – спестени.


Последствия при неглижиране на проблеми с жлъчката

Пренебрегването на проблемите с жлъчката, могат да хронифицират, довеждайки до запушване на жлъчните канали, панкреатит и загуба на функция на органа, вследствие на които да се наложи тя да бъде отстранена.


Лечение на проблемите с жлъчката

Лечението на проблеми с жлъчката може да бъде различно спрямо заболяването и стадия, в който се намира. В някои случаи може да се стигне и до операция, но по-често, терапията включва медикаменти, процедури и традиционна медицина.


Практични съвети за справяне с проблемите с жлъчката

·         Лечение с билки

Нашата билкова смес е изключително подходяща за поддържане доброто състояние на органа, благодарение на точно подбраните билки в нея.

·         Хранене при проблеми с жлъчката

Храненето може да има много положителен ефект при проблемите с жлъчката. Избягването на солени, пържени и люти храни е силно препоръчително. Хранене с протеинови и витаминозни такива – също.

·         Хомеопатия

При камъни в жлъчката – Calcarea Carbonica  9CH

При болки и колики в жлъчния мехур, при жлъчни камъни – Chelidonium Majus 9CH

При тежест и чернодробни проблеми –  Nux vomica 30CH

При парещи болки - Graphites 9 СН

·         Традиционна медицина

Традиционната медицина е наложителна при проблеми с жлъчката. Със специфични диагностични методи и лекарства тя успява да овладява успешно всички състояния на кризи, свързани с нея.

За трайно решение на проблемите с жлъчката, ние ви препоръчваме горещо, съчетаването на няколко подхода, заедно с прилагането на строга диета, поне за известен период от време. Включването на билкови смеси и хомеопатия към традиционните медицински похвати ви гарантира здраве и забравяне на жлъчните оплаквания.

 


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.