Меню
Количка

Яйчници

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Нашата билкова смес, насочена към преодоляване проблемите с възпаления на яйчниците има за цел, както да ги овладее, така и да неутрализира причинителите на изразената им симптоматика.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

ü  Успокояващо

ü  Лечебно

ü  Контролиращо симптомите

ü  Профилактиращо

ü  Противовъзпалително


Важно е да се знае, че за да бъде максимално ефективна една билкова смес, нейните състав и количество билки трябва да са отлично подбрани. Билковата ни смес за възпаление на яйчниците има точно такъв състав, действащ насочено върху възпалението и неговите симптоми. Царичето (Alchemilla vulgaris) в нея е билка, известна като решението на всички женски проблеми. Тя се използва, както при нарушена функция на яйчниците, бяло течение и обилна менструация, така  и при възпалителни заболявания на влагалището. Освен това, тази билка е подходяща и при състояния на диабет, често главоболие и затлъстяване. Хвощът (Equisetum arvense) е прекрасна билка, която помага за регулирането на дейността на яйчниците.  Той се използва още при хипертония, сърдечни заболявания, проблеми с бъбреците и често главоболие. Камшикът (Agrimonia Eupatoria), пък от своя страна, е билка, която успешно се прилага при чревни и стомашни неразположения. Често камшикът се включва в диетата при акне, камъни в бъбреците и при проблеми, свързани с възпаление на яйчниците и половите органи. Листата от орех (Juglans Regia) имат уникални свойства и действат отлично при различните видове възпаления. Те са подходяща билка за възпаление на матката, на пикочния мехур и на яйчниците. Често се използват при хронична фаза на заболяванията на яйчниците, помагайки за тяхното бързо и ефективно излекуване. Белият равнец (Achillea millefolium) се прилага при кръвоизливи от маточен произход. Изключително подходящ е, както при оплаквания от бяло течение, така и при сърцебиене, хемороиди и виене на свят. Листата от коприва (Netelle Leafs) са перфектният лечител при възпаление на яйчниците и различни кистозни заболявания. Те притежават кръвоспиращо, противоревматично и диуретично действие. Лайката (Chamomillae) е билка, която има противовъзпалителни и успокояващи свойства. Тя намира широко приложение при рани, възпалено гърло, заболявания на стомашно-чревния тракт, както и при женски проблеми. Градинският чай (Salvia officinali)в нашата билкова смес се препоръчва при редица възпаления, като например възпаление на половите органи, жлъчката, черният дроб или бъбреците. Кората от дъб (Cortex Quercus albi) има изявено противовъзпалително действие като се прилага при редица възникнали инфекции, както на пикочния мехур, така и на половите органи, като например яйчниците.

ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Цариче , Хвощ, Камшик, Орехови листа, Бял равнец, Листа от коприва, Лайка, Градински чай, Кора от дъб.


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

 

Причини за възпаление на яйчниците

Възпалението на яйчниците е болестно състояние, което рядко възниква от само себе си. В повечето случаи е породено от хормонален дисбаланс, различни инфекциозни патогени, отслабена имунна система, преумора, високи нива на стрес или лоша хигиена.

Симптоми на възпаление на яйчниците

Въпреки че в почти всички случаи възпаленията на яйчниците са съпроводени от редица оплаквания, съществуват моменти, макар и редки, в които те възникват и безсимптомно.

 Най-често познатите оплаквания са:

·         Затруднено и/или болезнено уриниране

·         Загуба на апетит

·         Тазови болки

·         Вагинално течение с неприятна миризма

·         Болка в яйчниците

·         Нередовна менструация

·         Болка в долната част на корема


Какво е важно да знаете за възпалението на яйчниците?

В по-голямата си част, възпаленията на яйчниците засягат млади жени в репродуктивна възраст. Причини за възникване могат да са също аборт, гинекологични манипулации преди и след раждане, безразборни полови контакти без протекция, ендокринни заболявания. Важно е да знаете, че има два основни вида възпаления на яйчниците – остри и хронични. Хроничните са следствие на неглижиране на вече проявена симптоматика на възпаление.


Последствия при неглижиране на възпалението на яйчниците

Неглижирането на възпалението на яйчниците може да доведе до много сериозни последствия и в някои редки случаи дори да предизвика стерилитет. Затова е изключително важно при наличие на симптоми да се вземат нужните мерки.


Лечение на възпаление на яйчниците

Лечението на възпаления на яйчниците включва преглед от специалист, както и назначаването на изследвания при нужда. На тяхна база се изписва подходящото лечение (антибиотици, глобули, пробиотици, хормонални препарати и др.), което задължително се проследява във времето, за да се предотврати хронифициране. Всяко конвенциално лечение може да бъде съчетано и с други методи, като прием на подходящи билкови смеси, например.


Практични съвети за справяне с възпалението на яйчниците

·         Лечение с билки
Приемът на билкови смеси е много подходяща допълнителна терапия при възпаление на яйчниците. Те могат да облекчат симптомите и да се преборят с причинителите.

·         Хранене при възпаления на яйчниците
Въпреки, че храненето няма директен ефект върху възпалените яйчници, правилното такова, богато на витамини и минерали може да допринесе за по-бързото възстановяване, както и за профилактика в бъдеще. Препоръчва се и избягването на захарни изделия, алкохолни и газирани напитки, ограничаване на тютюнопушенето.

·         Хомеопатия

При поликистозни оплаквания –  Apis mellifica 9CH

При абцеси, състояния преди или след навлизане в климактериум – Belladonna 9CH 

При дисменорея – Colocyntis 9CH

·         Традиционна медицина

Традиционната медицина разполага с широк набор от средства, които може да включи в лечението на различни възпаления на яйчниците, както лекарствени, така и оперативни и терапевтични.

 

Оптималната комбинация средства, които биха помогнали за справяне с проблемите, породени от възпаления в яйчниците са, както традиционните лекарствени, така и промяна в режима на хранене и включването на подходящи билкови смеси, както за пиене, така и за промивки.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.