Меню
Количка

Стимулиране на ендокринните жлези

Стимулиране на ендокринните жлези
Стимулиране на ендокринните жлези
  • Наличност: В наличност
9.99 лв.

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Постигането на хормонален баланс е един от най-важните моменти, гарантиращ здраве и пълноценен живот. Неговият дисбаланс може да доведе до редица заболявания, но с помощта на подходящи билкови смеси, може успешно да бъде коригиран.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

Нашата билкова смес въздейства, като:

ü  Профилактира

ü  Подпомага естествените процеси

ü  Стимулира

ü  Тонизира

Перфектно подбраната комбинация от билки в нашата билкова смес ефективно ще подпомогне успешното преодоляване на всички хормонални нарушения в организма. Сладкият корен (Glycyrrhiza glabra), който сме вложили, е доказан имуностимулант с тонизиращо действие, който  отлично въздейства на хормоните, отделяни от надбъбречните жлези. Подпомага баланса на естроген в тялото и подобрява метаболизма, благодарение на изразените си диуретични свойства. Царевичната коса (Stigmata Maydis)в нашата билкова смес е също диуретик, който освен тази своя сила има кръвоспираща способност, въздействайки благоприятно на матката и урегулиране на хормонални дисбаланси, свързани с нейното правилно функциониране. Хвощът (Equisetum arvense L.) действа кръвоспиращо и противовъзпалително. Листата от орех (Juglans regia L.) подпомагат всички очистителни процеси в организма, като по този начин позволяват то да възвърне естествен баланс. Освен тази си функция, листата от орех имат и редица други полезни въздействия върху кожата и косата, повлияват успешно състояния на анемия и се считат за профилактични срещу туморни образувания. Репеят (Arctium) е широко ползвана билка в нашата страна. Със силното си пречистващо влияние тя има цялостен ефект върху всички жизнени системи. При хормонален дисбаланс оказва положителен ефект върху проблеми с менструалния цикъл, независимо от причината. Листата от Коприва (Nettle Leaf) в билковата ни смес имат общоукрепваща сила, като също спомагат за регулиране на женския цикъл, без значение дали става дума за хормонален дисбаланс в пубертета, предменопауза или състояние на същинска менопауза.

ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Сладък корен, Царевична коса , листа от Орех, Репей , листа от Коприва и Хвощ


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за хормонален дисбаланс в организма

Причините за хормонален дисбаланс могат да бъдат много. Част от тях са обусловени от генетична предразположеност, период на възрастови промени, друго заболяване или външни влияния. Едни от най-честите фактори за нарушения в работата на ендокринните жлези са:

ü  Стрес, безпокойство, тревожност

ü  Наднормено тегло

ü  Пубертет, менопауза

ü  Фамилна обремененост

Важно е да бъде установена точната причина за възникване на хормоналния дисбаланс и да бъде отстранена, за да се радвате на стабилно здраве и спокойствие.

Симптоми на хормонален дисбаланс

Те могат да бъдат силно изразени, незабележими или никакви. Но със сигурност, ако налице е някой от следните симптоми е добре да се обърнете към компетентно лице за направата на профилактични изследвания:

ü  Умора, неповлияваща се от нищо

ü  Безсъние, хронична тревожност

ü  Рязка промяна в килограмите нагоре или надолу

ü  Извънменструални кръвотечения

ü  Прекалено суха или мазна кожа

ü  Кистозно акне

Какво е важно да знаете за нарушенията в работата на ендокринните жлези?

Всеки дисбаланс в организма е добре да бъде проследен и преодолян. Хормоналните дисбаланси могат да бъдат спорадични или хронични, но тяхното поддържане в норма е важно за правилното функциониране на останалите системи в организма.

Последствия от нелекуването на хормонални дисбаланси

Ако една функция в нашето тяло не работи правилно, то тя ще доведе до проблеми и в други органи и системи. Неглижирането на евентуален хормонален дисбаланс може да увреди органи като далак, бъбреци, женски полови органи, сърце и други. Заболявания като Хашимото, инсулинова резистентност и диабет могат ненужно да влошат качеството на живот при невземане на адекватни мерки навреме.

Лечение на нарушения в ендокринните жлези

Всеки дисбаланс в организма може да бъде преодолян с комбинация от няколко метода на лечение. Освен конвенционалната медицина, могат да бъдат включени билкови смеси, хомеопатия, акупунктура и биорезонансна диагностика и лечение.

Практични решения за справяне с хормонални дисбаланси

·         Лечение с билки

Лечението с билки, чайове и билкови смеси е повече от подходящо, като чести пъти може да бъде комбинирано и с други методи на въздействие.

·         Хранене при хормонален дисбаланс

В зависимост от нарушението в работата на ендокринните жлези, могат да бъдат изготвени и различни хранителни режими, които да имат благоприятно въздействие. Независимо от проблема обаче, съществуват групи храни, чието изключване при всички положения ще има добър ефект. Част от тях са простите въглехидрати, глутена, рафинираната захар, солта.

·         Хомеопатия при ендокринни нарушения

При кръвоизливи, мигренозно главоболие, горещи вълни – Lachesis Mutus 30CH

При напрежение и депресия, нощно изпотяване, нередовен цикъл – Folliculinum 30CH

При кисти на яйчниците, подпухналост, задържане на течности – Apis Mellifica 9CH

При нарушения в съня, раздразнителност и главоболие – Nux Vomica 30CH

·         Традиционна медицина

Традиционната медицина разполага с различни средства за овладяване на хормоналните дисбаланси. Важно е преди това обаче да бъдат извършени редица кръвни и образни изследвания, за да се установят точните причини за нарушенията в работата на ендокринните жлези.

 

Хормоналният дисбаланс в организма може да бъде от дразнещо състояние до болест, която да влоши качеството на живот. При наличието на проблеми е от изключителна важност  да се подходи комплексно, включвайки няколко метода на лечение, включително и билкови смеси.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.