Меню
Количка

Гръден чай

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!


Билковата смес, предназначена за преодоляване на бронхиални проблеми, като кашлица, пневмония, бронхит, астма и други подобни неразположения на белите дробове, има билков състав, изцяло фокусиран над това да се справи с посочените неразположения, както и да облекчи симптомите и епизоди на обостряне.


ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

Билковата смес се отличава със следните основни действия:

ü  Профилактика

ü  Контролиране и преодоляване на симптомите

ü  Антимикробно въздействие


За да бъде една билкова смес максимално ефективна, нейният състав трябва да бъде перфектно съчетан. Това обуславя и оптимално балансиране на пропорции на билките, за да се постигнат желаните ефекти. Нашата билкова смес Гръден чай има точно такъв състав – действа директно върху заболяванията на белите дробове и се справя, както с тях, така и с техните симптомите. Често бронхиалните проблеми могат да се обострят, но билките със сигурност ще подпомогнат за контрол върху това. Риганът (Origanum vulgare) е билка, изключително подходяща при бронхиални проблеми. Той има противовъзпалителни и антибактериални свойства, като може да се използва при редица заболявания. Помага за успокояване на кашлицата и за отхрачване. Цветът от Лопен (Verbascum Thapsus) е прекрасна билка, която има отхрачващи, противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Тази билка може да се бори също с инфекции, камъни в бъбреците, отоци, гастрит, язва и разбира се – редица бронхиални проблеми. Действа положително и успокоително на целия организъм. Подбелът (Folia Farfarae) е билка, която се използва при проблеми на горните дихателни пътища, при бронхити, ларингити, възпаления на белите дробове и много други. Резенето (Foeniculum) e една много популярна билка, която успешно се справя с редица заболявания. Резенето помага при главоболие, липса на глас, намалени защитни сили на организма, лош дъх, менструални болки, кашлица, астма и други болестни състояния на белите дробове. Мащерката (Thymus) в нашата билкова смес, пък е билка, която помага при гръдни инфекции, кашлица и белодробни инфекции, както помага и за лечение на вагинални инфекции. Освен това, мащерката е прекрасна възможност да се справите с възпалено гърло и кашлица. Решетката (Carlina acanthifolia) е уникален дар от природата, полезен при редица състояния. Тя се бори с проблеми на белите дробове, с кашлица и възпалено гърло. Игликата (Primula officinalis) има едно основно действие и то е отхрачващо. С това свое въздействие помага активно при проблеми с белите дробове, както и облекчава остри възпаления на гърлото.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИСъдържание:  риган, цвят от лопен, подбел, резене, мащерка, решетка и иглика


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за бронхиални проблеми

В основата на бронхиалните проблеми могат да седят различни източници – бактериални или вирусни инфекции, външни дразнители и алергени, отслабен имунитет. Като външни фактори, провокиращи остри бронхиални неразположения, можем да посочим:

·         Различни медикаменти

·         Домашен прах, козина, пера

·         Специфични храни, като млечни и морски такива

·         Алергии към определени материали

·         Наследствено разположение към бронхиални проблеми

·         Химически изпарения на работно място

·         Тютюнопушене

·         Замърсена среда

 

Симптоми на бронхиални проблеми

Проявената симптоматика на бронхиални проблеми може да е голяма и да  варира спрямо причините на своята поява. Основните неразположения, които може да изпитате са астма, кашлица (суха или влажна), чувство за свирене в гърдите при вдишване и издишване, задух, затруднено дишане, тежест в гърдите, обостряне на кашлицата през нощта, различни алергични реакции.

Какво е важно да знаете за бронхиалните проблеми

За бронхиалните проблеми е важно да знаете, че голяма част от тях могат да бъдат излекувани и успешно преодоляни. Важно е да знаете, че ако усетите един или няколко от посочените по-горе симптоми, трябва да предприемете незабавно лечение. Може да се доверите на познати лекове от традиционната медицина, прием на чайове и билкови смеси и добра диета, но в случай, че не наблюдавате  подобрение, то посещението при лекар е силно препоръчително.

Последствия при неглижиране на бронхиалните проблеми

Неглижирането на бронхиалните неразположения може да доведе до сериозни последици. Най-често наблюдаваните усложнения, възникнали вследствие на бронхиални проблеми са хипертония, дихателна недостатъчност, остри пристъпи на астматични появи.

Лечение на бронхиални проблеми

Лечението на бронхиалните неразположения зависи много от генериката на тяхната първопричина. Ако страдате от вирусна инфекция, то успешното лечение може да бъде предписано от лекар и съчетано с прием на билкови смеси за максимално добър ефект. Ако страдате от бронхиална астма, се налага да откриете алергените, които пораждат пристъпите и да ги отстраните. Препоръчително е да намерите основната причина, а след това да предприемете комплексно лечение. За щастие, традиционната медицина, съчетана с билковата смес на нашия Гръден чай могат да бъдат изключително полезни в тези ситуации.

Практични съвети за справяне с бронхиални проблеми

·         Лечение с билки

Лечението с билки и билкови смеси е повече от подходящо при редица бронхиални проблеми. Те могат значително да облекчат симптомите и да ви накарат да се чувствате в пъти  по-добре. Нашият Гръден чай, съставен от оптималните количества и видове билки е повече от подходящ.

·         Хранене при бронхиални проблеми

Въпреки, че храненето няма доказано директен ефект, то със сигурност може  да допринесе за лечението на бронхиалните неразположения. Спазвайки добра и здравословна диета, вие ще подсигурите на организма си нужните витамини и минерали, за да се справи успешно с бронхиалните проблеми.

·         Хомеопатия
 При проблеми с горните дихателни пътища, както и наличието на влажна кашлица –
Dulcamara 9CH
При проблеми с лигавицата на горните дихателни пътища –
Gelsemium semprevirens 15CH
При астма и бронхит   
Natrum sulfuricum 9CH
При ангини, ринофарингити , хроничен бронхит и фиброза –
Silicea 9CH

·         Традиционна медицина

Традиционната медицина може да предложи редица решения за справяне с бронхиалните неразположения, в зависимост от техните проявления. Наборът лекарства включва широка гама антибиотици, кортикостероиди, витамини и добавки за укрепване общото състояние на организма.

Съчетанието на няколко подхода, като традиционна медицина, приемането на билкови смеси, хомеопатия и диета със сигурност ще доведат до бързо и качествено преодоляване  и овладяване на бронхиалните неразположения.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.