Меню
Количка

Бронхо-лечител

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Бактериалната пневмония е състояние, при което бактерии навлизат в белите дробове чрез горните дихателни пътища. За облекчаване и преодоляване на симптоматиката, ние създадохме специална билкова смес, която въздейства в няколко направления:

ü  Тонизиращо

ü  Профилактично

ü  Облекчаващо

ü  Изчистващо


Една билкова смес се справя успешно с всеки здравословен проблем, когато билките в нея, и техните количества, са съчетани правилно. Нашият чай за бактериална бронхопневмония е точно такъв. Боровите връхчета (Pinus sylvestris L.), които вложихме, имат отхрачващо и антибактериално въздействие, като облекчават оплакванията от кашлица и задух. Действайки противовъзпалително те активно помагат в лечението на заболяването. Невенът (Calendula) има безброй отлични действия, но най-силното му в тази смес е успокояващото и намаляващото раздразненията свойство. Живовлякът (Мajor) е силен флаваноид, който има противомикробни функции, засилва защитните сили на организма и спомага за по-лесно отхрачване на слузните отлагания в дробовете. Ментата (Mentha) действа облекчаващо, като в същото време успокоява и повишава апетита. Цветът от иглика (Primula veris L.) пък е онази билка, която действа цялостно при проблеми с дробовете – като мощен антиоксидант, тя се справя успешно с възпаленията, отхрачва, успокоява и спомага кашлицата да намалее. Лопенът (Verbascum phlomoides), като мазило има приложение за много болкови възпаления, но в нашата билкова смес, той насочва фокуса си основно върху кашлицата и антибактериалното си успешно въздействие.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Нашата билкова смес за чай при бактериална бронхопневмония съдържа: Борови връхчета, Невен, Живовляк, Мента, цвят от Иглика и Лопен.


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за възникване на бактериална бронхопневмония

Както споменахме в началото, бактериалната бронхопневмония възниква от навлизане на бактерии в белите дробове. Причините за това могат да бъдат няколко:

ü  Заразяване

ü  Отслабен имунитет

ü  Други проблеми, свързани с белите дробове

 

Симптоми на бактериална бронхопневмония

Симптомите на бактериалната бронхопневмония рядко преминават, без да бъдат забелязани. И, макар че могат да варират при различните хора, най-често срещаните са:

ü  Задух

ü  Втрисане

ü  Температура

ü  Мускулни болки

ü  Кашлица

 

Какво е важно да знаем за бактериалната бронхопневмония

При това състояние е важно да включим възможно най-много средства, за да преодолеем заболяването. Това ще ни гарантира бързо преминаване на болестта, която може да бъде доста коварна.

Последствия от неглижирането на бактериалната бронхопневмония

Макар и неприятно заболяване, бактериалната пневмония е напълно преодолимо състояние и не трябва да се неглижира. Невземането на мерки може да задълбочи болестта, водейки до колабиране на дихателните органи и сепсис в организма.

Лечение на бактериална бронхопневмония

Лечението е предимно медикаментозно, но е добре да се комбинира и с други средства, като дихателни практики, акупунктура, хомеопатия и шуслерови соли, завишен прием на чайове, билки и билкови смеси. Това ще гарантира добрият изход на болестта.

Практични съвети за справяне с бактериална бронхопневмония

ü  Лечение с билки

Лечението с билки, чайове и билкови смеси може да е само огромен плюс в борбата с пневмонията. От една страна, пиенето на течности ще спомогне за хидратацията на организма, а от друга – билките действат фокусирано върху общото състояние.

ü  Хранене при бактериална бронхопневмония

Макар да липсва специална диетика при тази болест, се препоръчва прием на горещи супи, много течности и плодове, особено цитруси. Колкото повече минерали и витамини се приемат, толкова по-добре.

ü  Хомеопатия при бактериална бронхопневмония

При бронхит, температура, усещане за световъртеж – Bryonia 30CH

При доказана пневмония – Phosphorus 30 CH

При задух и кашлица – Antimonium Tartaricum 9 CH

При чувство за отпадналост от болестта – Kalium Phosphoricum 9CH

ü  Традиционна медицина

Традиционната медицина разполага с огромен набор от средства за справяне с бактериалната бронхопневмония, като основни са антибиотиците и кортикостероидните медикаменти.

 

Съчетаването на няколко подхода при сериозно разболяване от пневмония ще ви гарантира успешно справяне с болестта за броени дни. Не подценявайте ситуацията, напротив – подходете комплексно и бързо.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.