Меню
Количка

БИЛКОВА СМЕС ЧАЙ "АТЕРОСКЛЕРОЗА"

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

БИЛКОВА СМЕС ЧАЙ "АТЕРОСКЛЕРОЗА" е уникална билкова смес, която въздейства изключително благоприятно и върху всички форми на атеросклероза.

Атеросклерозата е едно от най-често срещаните заболявания на съвремието, изразяващо се в нарушена обмяна на мазнините. Тя води до натрупване на мастни отлагания по стените на кръвоносните съдове, а при липса на мерки може да се стигне до инфаркт, инсулт и/или запушване на важни кръвоносни пътища.


ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

ü  Стимулиращо правилната обмяна

ü  Успокояващо

ü  Детоксикиращо

ü  Профилактиращо

Натуралният чай БИЛКОВА СМЕС ЧАЙ "АТЕРОСКЛЕРОЗА" е особено подходящ за прием от хора в напреднал или начален стадий когато организмът е най-уязвим. Чаят съдържа доказани съставки от природата, притежаващи общоукрепващо и прочистващо действие, които значително подпомагат организма в борбата му с атеросклерозата.

Комбинацията на правилните билки в една билкова смес е не по-малко важна от тяхната дозировка. В чай при Атеросклероза открихме и съчетахме най-добрите съставки, постигащи оптимален ефект. Цветът от глог (Crataegus monogyna) подобрява общият кръвоток, въздействайки добре на работата на сърцето и  дейността на мозъка. С доброто си действие върху храносмилателната система, цветът от глог има изключително позитивен ефект в усвояването на правилните за организма вещества. Мащерката (Thymus), освен като кулинарна подправка, има и редица полезни за тялото свойства. Доказан антисептик, тя въздейства детоксикиращо на телесните системи, прочиствайки ги от натрупаните шлаки. Маточината (Melissa officinalis) е не само противовъзпалително и успокояващо природно средство, но и богат на ценни витамини и различни минерали източник. Истинското богатство от вит. В, А, С, желязо, цинк, магнезий, калий, селен и калций действат благотворно върху работата на кръвоносните съдове в тялото. Ментата (Mentha), която вложихме, също има пречистващи и подобряващи свойства, въздействайки в няколко посоки – както, по отношение на храносмилателните функции, така и чрез очистване на натрупванията от вредни вещества. Дилянката, известна още като Валериана (Valeriana officinalis L.) има, както успокояващи организма въздействия, така и подобряваща сърцето функция и стимулиращо гладката мускулатура свойство. Хвощът (Equisetum arvense L.) действа профилактично, като не позволява да се натрупват мастни отлагания по стените на кръвоносните съдове. Действа благоприятно върху работата на сърцето и общоукрепващо за целия организъм.


БИЛКОВА СМЕС ЧАЙ "АТЕРОСКЛЕРОЗА" въздейства изключително благоприятно и върху всички форми на атеросклероза. Наличието на билки като маточина, дилянка и хвощ  подпомага изчистването на вътрешните стени на артериите. Консумацията на БИЛКОВА СМЕС ЧАЙ "АТЕРОСКЛЕРОЗА" подпомага за намаляване на на отлагането на плаки в кръвоносните съдове.


ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  цвят от Глог, Мащерка, Маточина, Мента, Дилянка и Хвощ


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за атеросклерозата

Причините за възникване на атеросклероза могат да бъдат свързани с проблеми в обмяната на веществата, външни и вътрешни. Най-честите са:

ü  Повишени триглицериди и холестерол

ü  Напреднала възраст

ü  Семейна обремененост

ü  Прекаляване с цигари и алкохол

ü  Наднормено тегло

ü  Липса на движение

ü  Прием на някои видове лекарства

Симптоми на атеросклерозата

Те могат да са от невинни и незабележими (но не по-малко опасни), до нарушаващи качеството на живот. Едни от най-често наблюдаваните оплаквания са:

ü  Честа или спорадична болка в задгръдната кост

ü  Задух

ü  Ускорено сърцебиене

ü  Болки в мускулите при движение и ходене

ü  Студени крайници

ü  Световъртеж

ü  Шум в ушите

ü  Лесна уморяемост

Какво е важно да знаете за атеросклерозата?

Атеросклерозата е коварно състояние. Повече от важни са редовните медицински прегледи, особено ако имате фамилна обремененост и сте над 40 годишна възраст. Ранно откритата склонност към натрупване на плака по стените на кръвоносните съдове е напълно лечима и обратима.

Последствия от неглижиране на проблема свързан с атеросклерозата

За съжаление при необръщане внимание на проявени симтоми, могат да настъпят от усложнения, инвалидизиращи живота до неговата загуба. Затова е важно следенето и взимането на навременни мерки.

Лечение на атеросклерозата

В зависимост от стадия на атеросклерозните оплаквания, подходите могат да бъдат няколко. От леки – като  промяна в начина на живот, спорт и хранене, прием на добавки, чайове и билкови смеси, през медикаментозно лечение, до оперативна намеса.

Практични начини за справяне с атеросклерозата

ü  Лечение с билки

Атеросклерозата е напълно решим въпрос, особено когато се вземат мерки навреме. Използването на билки, билкови смеси и чайове в ежедневието, като превенция или част от избягване на усложненията, е подход, който ви гарантира добри резултати.

ü  Хранене при атеросклероза

Минимизиране консумацията на тежки, мазни меса и мляко е една от първите крачки, които е препоръчително да се извърши. Включването на риба, зеленчуци и пресни сокове е следващия етап в промяната на хранителните навици. Ограничаването на алкохола, тютюнопушенето и прекомерната консумация на кофеин са следващите неща, което е добре да се спазват за постигането на оптимален ефект.

ü  Хомеопатия при атеросклероза

При хипертония, вследствие на атеросклероза – Baryta Carbonica 30CH

При високо кръвно налягане, екстрасистоли – Aurum Metallicum 15CH

При склонност за получаване на спазматични пристъпи – Cuprum Metallicum 30CH

За склерозиране на съдове – Calcarea Fluorica 30 CH

ü  Традиционна медицина

Традиционната медицина включва лекарства, намаляващи образуването на мазнини в съдовете, както и антикоагуланти. В по-сериозни случаи съществуват оперативни намеси с цел стентиране или протезиране на засегнатите зони.

Атеросклерозата е състояние, което със сигурност изисква внимание и грижа. Затова нашият съвет е да започнете навременни действия, като повече движение, полезна храна, прием на билки, билкови чайове и смеси. По този начин, със сигурност ще се радвате на дълголетие и добро здраве.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмее, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Натурален билков чай при атеросклероза е комбинация от  изцяло натурални, селектирани билки!
Понижава нивото на холестерол в кръвта, усилва микроциркуляцията на кръвта в тъканите и органите, ползва се за подобрение на паметта и концентрацията.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.