Меню
Количка

Чай за Имунна система

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Ако има едно нещо, което отговаря изцяло за нашето здраве, то е имунната система. Правилно функциониращата имунна система ни пази, както от сезонните настинки, например, така и от по-сериозни заболявания.


ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

Билковата смес, която създадохме за подкрепа на имунната система има няколко насоки на действие върху организма:

ü  Антимикробно

ü  Антибактериално

ü  Стимулиращо

ü  Профилактиращо

ü  Детоксикиращо

Билковата ни смес гарантирано действа ефикасно върху имунната система, съдържайки в състава си правилните билки в техните оптимални съотношения. Какво включихме ще ви разкажем накратко. Подбелът (Tussilago farfara) в нея действа силно противовъзпалително и антисептично. Освен това той има свойствата да подобрява мозъчните функции, както и да помага успешно при настинка и грип. Билката Камшик (Agrimonia eupatoria), известна още като Агримония, е природен антиоксидант, който благоприятства детоксикирането на черния дроб, повлиява добре работата на стомаха и синдрома на раздразнено черво. Широколистният живовляк (Plantago major L.), е богат на флаваноиди, с които минимизира всички възпалителни процеси, помагайки на тялото да се справи с тях. Подобно на камшика, широколистният живовляк също спомага за добрата работа на стомаха и усвояването на полезните за организма вещества. Маточината (Melissa officinalis) в нашата билкова смес е богата на важни за тялото витамини и минерали. Съдържа ценните витамини С, А и Е, както и минерали като желязо, цинк, магнезий, калий и селен. Всички знаем, че добрата работа на имунната система се обуславя от полезните вещества, които приемаме, затова включихме и тази важна билка, която също така има и  противовъзпалителни и успокояващи свойства. Ментата (Mentha), известна с релаксиращите си свойства, въздейства и върху добрата работа на стомаха, както и свързаните с него органи, като по този начин помага за ефективното пречистване на нашето тяло. В билковата ни смес, включихме и Риган (Origanum vulgare L.), който освен като подправка има и безброй други положителни действия. Той е известен като най-добрият природен антибиотик, позитивиращ върху целият организъм. От една страна, е богат на витамини, които са известни с антиоксидантните си свойства. По този начин те подмладяват тялото, стопирайки процесите на стареене на клетките и подобряват всички възпалителни процеси. От друга страна, риганът въздейства много добре върху нервите и психоемоционалното състояние с успокояващите си свойства. Синята жлъчка (Cichoriimi intybus L.), известна още като Цикория, има уникалната способност да стимулира  работата на черния дроб и жлъчката, като по този начин спомага за детоксикацията на организма и пречистването на кръвта.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Подбел, Камшик, Широколист живовляк, Маточина, Мента, Риган и Синя жлъчка.


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

Причини за възникване на проблеми с имунната система

Както споменахме в началото, имунната система и нейното добро състояние ни пазят от разболявания, общо казано. Имунната система е онази стража, която разпознава заплахите за нашето здраве и се активира всеки път щом усети заплаха. За съжаление, в динамиката на съвремието, в което живеем, имунната ни система често бива компрометирана по един или друг начин. Едни от най-често срещаните причини за това са:

           ·          Хроничен стрес и тревожност

           ·          Генетични предпоставки

           ·          Често боледуване

           ·          Скрити заболявания

Симптоми, показващи проблеми с имунната система

Симптомите могат да бъдат безброй. Но най-често срещаните са:

           ·          Умора, която е хронична

           ·          Чести разболявания

           ·          Проблеми, свързани с щитовидната жлеза

           ·          Автоимунни заболявания

Какво е важно да знаете при проблеми с имунната система

Най-важното е да обърнете внимание, ако имате един или няколко от посочените по-горе симптоми. Правилната работа на имунната система е жизненоважна за нашето здраве. Отправна точка при забелязани симптоми е посещението на вашия лекар, който да назначи стартов пакет изследвания, а при евентуално установени проблеми – да ви насочи към правилния специалист.

Лечения, подходящи при проблеми с имунната система

При установени проблеми в работата на имунната система, съществуват редица решения. От комплекс витамини и минерали, както и билкови смеси до специфични имунотерапии, назначени от специалист. Разбира се, подходи, като смяна в диетата, активно спортуване и някои нетрадиционни терапевтични практики биха има допълнително стимулиращ имунната система ефект.

Практични решения за справяне с отслабена имунна система

·         Лечение с билки

Билките, билковите смеси и чайове със сигурност имат положителен ефект върху имунната система. Приемът им може да бъде основно средство в подобряването на нейното функциониране или допълващ елемент към друг тип лечение.

·         Хранене при слаба имунна система

Изключването на всички мазни, вредни и бедни на полезни вещества храни е първа стъпка в подобряване работата на имунната система. Включването на големи количества плодове и зеленчуци е друг фактор, който ще осигури на тялото ви нужните витамини и минерали, които ще благоприятстват вашето здраве.

           ·          Хомеопатия за силна имунна система

За подкрепа и засилване на имунната система – Echinacea angustifolia 5CH 

При чести настинки и разболяване, при първи симптоми - Influenzinum 15CH

За подкрепа правилното функциониране на имунната система – Silicea 15CH

 

           ·          Традиционна медицина

Както споменахме, традиционната медицина може да подпомогне правилната работа на имунната система с редица средства. Те включват, както комбинация от удачни витамини, минерали и антиоксиданти, така и по-сложни лекарствени съчетания и терапии. Важно е да знаете, че самолечението не е добър вариант, ако дълго време не наблюдавате подобрение от мерките, които предприемате. Обръщането към специалист би ви улеснило и спестило ценно време и усилия.

 

Комбинирането на няколко подхода за подсилване на вашата имунна система е ключа към здравето и спокойствието. Прием на билкови смеси, движение и правилна диета са едни от насоките, които ви препоръчваме да следвате.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.