Меню
Количка

Успокоителен чай при безсъние

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Билковата комбинация, предназначена за успокоение и добър сън  има страхотен състав, изцяло фокусиран върху това, да успокои организма и ума, както и да допринесе за добър и дълбок сън при хората, страдащи от безсъние.

ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

Основното действие на нашата билкова смес е насочена към:

ü  Успокояване

ü  Релаксиране

ü  Отпускане

ü  Профилактика

Всяка билковата смес постига отлични резултати, когато съчетава точните билки. Тя трябва да има и перфектната консистенция – тоест, всяка билка трябва да бъде в точното, нужно количество. Нашата билкова смес за хора, страдащи от безсъние има оптималните състав и дози билки, като повече от успешно успокоява и подарява истински хубав сън. Риганът(Origani vulgaris) има силно успокоителен ефект. Той се използва при нервни разстройства, главоболие, проблеми със съня и други заболявания, свързани със стомаха и нервната система. Дилянката(Valeriana officinalis), още известна като Валериана, е билката на успокоението. Тя подпомага спокойствието на ума и мислите, като е удачно решение и при състояния на мигрена, диабет и световъртеж. Хмелът(Humulus lupulus) намира приложение при нервна възбуда и възпаления на жлъчния мехур. Тази билка често се използва при главоболие, безсъние и различни болки, като менструалните, например. Маточината(Folium Melissae Off) е отличен природен дар при състояния на депресия, мигрена и безсъние. Допълнително, тя може да бъде много полезна и при проблеми, свързани със стомаха или състояния на високо кръвно. Белият равнец(Achillea millefolium.) е билка, която се използва при различни кръвоизливи, както от носа и венците, така и от маточен произход. Тази съставка е и много подходяща при сърцебиене, виене на свят и силна умора.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  риган, дилянка, хмел, маточина, бял равнец


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.

·    

Причини за безсъние

Причините за безсъние могат да бъдат стотици, затова е и доста трудно да бъдат изброени накратко. Но, най-честите такива са:

·         Нарушаване на обичайния дневен ритъм – късно лягане, ранно ставане, смяна на часова зона

·         Психични разстройства

·         Депресия или силен стрес

·         Хронична умора

·         Хронична болка

·         Хормонален дисбаланс


Симптоми на безсъние

Основният симптом на безсънието е ясен – трудно заспиване и липса на качествен сън. Други симптоми, които говорят за този проблем са:

·         Често пробуждане през нощта или събуждане по-рано от обичайното

·         Сънливост и умора

·         Раздразнителност, подтиснатост

·         Проблеми в общуването

·         Нарушения в стомашно-чревният тракт

·         Психосоматични оплаквания


Какво е важно да знаете за безсънието

Важно е да знаем, че можем да си помогнем  и сами при безсъние. Това, което трябва да направим е да открием причинителя на проблема и да се опитаме да го отстраним или поне да сведем до минимум неговото влияние. Допълнителната помощ с билкови смеси и хранителни добавки може да бъде повече от подходяща и полезна в случаи на трудно заспиване.

Последствия при неглижиране на безсънието

Безсънието не бива да бъде неглижирано, тъй като сънят е жизненоважен за нашето съществуване като хора. Ако имате проблеми със заспиването и пълноценния сън, то задължително трябва да предприемете мерки, преди това да доведе до проблеми в общуването, сериозна раздразнителност и дори болести и проблеми на физическо ниво.

Лечение на безсъние

Най-важната стъпка от лечението на безсънието е именно да откриете и елиминирате причината, която ви пречи да заспивате. Дори да нямате възмжността да я остраните на 100%, то работете върху нейното влияние върху вас. Съществуват редица медикаментозни помощници, но преди да се обърнете към тях, опитайте всичко друго, което може да ви помогне. Намалете екранното време, вземете топъл душ, опитайте медитативни упражнения преди сън, включете витамини и минерали в своето хранене, билкови смеси, етерични масла. Понякога, безсънието може да е спорадично, но когато то продължава дълъг период от време, проблемът хронифицира. Затова е важно да обърнете внимание и да не подценявате състоянията на безсъние.


Практични съвети за справяне с безсъние

ü  Лечение с билки

Природата съдържа всички решения на нашите проблеми. Затова сме убедени, че билковата ни смес срещу безсъние е ваш добър помощник в решаването на ситуацията.

ü  Хранене при безсъние

Ежедневно меню, богато на витамини, като тези от група B, както и включването на минерали, като магнезий, например, ще помогнат на тялото да се отпуска и възстановява добре. Избягването на тежки храни, трудни за храносмилане, особено непосредствено преди лягане, прекратяване приема на възбудими напитки и алкохол в късните часове на денонощието, също ще окажат благоприятен ефект върху безсънието и неговото преодоляване.

ü  Хомеопатия при безсъние
При хронично безсъние, нервност и лесна раздразнителност
Nux vomica D6
При често нощно пробуждане, депресия и подтиснатостStaphisagria D6
При различни психични оплаквания, както и проблеми в поведението, като гняв, страх, агресияSulgut D6
Общоуспокояващо ума и физикатаCocculus D6

ü  Традиционна медицина

Медицината има безкрайно много решения на проблемите свързани с безсъние. Съществуват, както леки, така и доста силни медикаменти, водещи до пристрастяване. Затова ви препоръчваме да подходите комплексно с промяна в начина ви на живот, включвайки билкови смеси и хомеопатия, за да постигнете добър ефект без употребата на лекарствени продукти. Имайте предвид, че ако сте във фаза на лечение, предписано от специалист е добре да се консултирате какви билки и билкови смеси може да включите.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.