Меню
Количка

Успокоителен Чай

КОГАТО СТЕ БОЛНИ НЕ ПИЙТЕ ПРОСТО ЧАЙ!
ПИЙТЕ 100% НАТУРАЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВЕ
!

Билковата комбинация, предназначена за успокоение има специален състав, изцяло предназначен да овладее психическото състояние на човек, както и да повлияе позитивно симптомите на притеснение.


ОСНОВНО ДЕЙСТВИЕ:

ü  Успокояващо

ü  Релаксиращо

ü  Отпускащо

ü  Профилактиращо

ü  Контролиращо симптомите


За да бъде билковата смес достатъчно ефективна, преодолявайки даден проблем и неговите симптоми е важно билковата композиция да бъде изградена с ефективни билки спрямо състоянието, събрани в перфектни дози. Нашата билкова смес „Успокоителен чай” има специфичен състав, подбран точно така, че да въздейства позитивно на организма и да бъде средство за лечение на напрежението и контрол на симптомите. Ментата (Mentha) е изключително полезна билка, която действа болкоуспокояващо, енергизиращо и успокоително на организма. Ментовото масло помага срещу болки в стомаха и гадене, както и действа добре при безсъние и главоболие. Ментата е изключително добър помощник при притеснение. Дилянката (Valeriana officinalis) е билка, известна още като валериана, която бързо и лесно може да свали напрежението и да накара един човек да почувства успокоение. Освен, че помага при стрес и напрегнати ситуации, тази билка може да релаксира мускулите и да подпомогне изявен предменструален симптом. Дяволската уста (Leonurus cardiaca) е билка, която помага при сърдечни неврози, главоболие, безсъние и други смущения в тялото. Билката има седативно действие, поради което успокоява нервната система и се бори с напрежението в стресови ситуации. Маточината (Melissa оfficinalis) е популярна билка, която се използва като седативно средство, както и за лечение на оплешивяване и косопад. Тя проявява много силен седативен ефект върху нервната система, затова много хора я приемат като успокоително. Допълнително, маточината помага при световъртеж, мигрена, менструални проблеми и високо кръвно налягане. Лавандулата (Lavandula) е билка, известна като “билка срещу тревожност“ и се използва при стрес, безсъние, деменция и депресия. Освен това, тя е изключително популярна съставка при приготвянето на козметика, сапуни и парфюми. Лавандулата има редица положителни ползи за организма и психическото състояние на човек.
ПОДХОДЯЩО ЗА ВЪЗРАСТНИ


Съдържание:  Мента, Дилянка, Дяволска уста, Маточина, Лавандула


Начин на приготвяне: 2 супени лъжици от сместа се варят 3 мин. в 500 мл. вряща вода. Оставя се да се запари поне 60 минути. Прецежда се.

Начин на консумация: За оптимални резултати се пие 3 пъти по 150 мл. преди хранене. Допустимо е да се приготви по-голямо количество за до 48 часа при съхранение в хладилник. Може да се овкуси допълнително с мед.


Причини за притеснение

Всички ние водим забързан начин на живот, вследствие на което много от нас изживяват редица стресови ситуации, които причиняват притеснение. То може да доведе до лоши последици за организма, затова е необходимо да се борим с него и да го свеждаме до минимум.  Причините за стрес могат да са изключително разнородни, като например проблеми в различни житейски сфери, липса на свободно време, неразбирателства, предстоящи важни изпити и други.


Симптоми на нужда от успокоение

Основни симптоми на това, че човек е подложен на стрес са:

 • Потене
 • Затруднено дишане
 • Главоболие
 • Промени в теглото
 • Световъртеж
 • Повишаване на кръвното
 • Учестен пулс
 • Раздразнителност
 • Безпокойствие
 • Загуба на увереност
 • Нервен стомах
 • Депресия и негативни мисли


Какво е важно да знаете за притеснението?

Важно е да знаете, че притеснението не бива да бъде подценявано, тъй като то може да доведе до редица проблеми. Много хора са подложени на стрес и страдат от последствията му.  Ако вземете мерки навреме и щадите себе си и своя организма от тревожности и стрес, то това ще ви се отплати в бъдеще.


Последствие при неглижиране на нужда от успокоение

Последиците от неглижиране на стресовите ситуации могат да бъдат различни, като някои от тях –доста сериозни. Например, вследствие на стрес, човек може да развие симптоми на депресия, паническо разстройство, невроза, астма, мигрена и дори хронични физически болести. Често срещана последица от неглижиране на стреса е професионалното прегаряне, което може да доведе до силно нарушаване на качеството на живот.


Лечение на притеснение

Първото и най-важно нещо, което трябва да направим, за да се излекуваме от притеснението и стресовите ситуации е  да ограничим въздействието на стресовия фактор. За да направим това трябва да открием източника на безпокойство и напрежение. Допълнително, препоръчително е да се осигури нужното време за почивка, релакс, спортни и любими занимания, разходи сред природата. Има лекарства, както и ефективни билкови смеси, които могат да бъдат от полза.


Практични съвети за справяне с притеснението


·         Лечение с билки

Препоръчително е да приемате нашата билкова смес „Успокоителен чай“, чийто състав е подбран така, че да допринесе значително за подобряване на симптомите на стрес и тревожност


·         Хранене при притеснение

Няма специфична диета, която да може да облекчи притеснението. Въпреки това, балансирано хранене, богато на антиоксиданти, витамини и минерали,  може да бъде от голяма полза.


·         Хомеопатия при притеснение
При поведенчески проблеми и проблеми със съня:
Coffea D6

При напрежение, преумора и стрес: Nux Vomica  D6

При депресия: Pulsatilla D6


·         Традиционна медицина

Традиционната медицина, съчетана със спорт, релакс, билки и разбира се – разходки сред природата може да бъде много полезна при стрес и нужда от успокоение. Съчетана с правилни билкови смеси, позитивни промени в живота, както и когнитивна терапия при по-изразени симптоми, със сигурност ще гарантират преодоляване на безпокойството и тревожността.


Този продукт не е лекарствено средство. Да се пази от достъп на малки деца! При бременност, кърмене, увредено общо здравословно състояние, хронични или остри заболявания, преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.